19 C
Brussel

Van Rooy: “Jenna Boeve krijgt wél een interview, Chris Janssens niet”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Jenna Boeve, een woke-activiste, kreeg naar aanleiding van de Brussels Pride een uitgebreid interview in De Morgen om haar beklag te doen over de zogenaamde ‘seksualisering van transvrouwen’. Boeve geldt niet meteen als een kritische stem in het debat over de ‘LBGTQIA+-beweging.’ Dat feit is ook Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy niet ontgaan: “Iemand als Jenna Boeve krijgt naar aanleiding de Brussels Pride wél een interview over haar/zijn visie in een krant als De Morgen, iemand als Chris Janssens niet”, reageert hij op Twitter. 

Het gesprek met Boeve staat volledig in het teken van het zogenaamd ‘onrecht’ dat mannen de LBGTQIA+-gemeenschap elke dag opnieuw aandoen. De Woke-activiste was vorig jaar zonder al te veel kleren aanwezig op de Pride, waarna ze op sociale media heel wat reacties ontving. Reden genoeg voor De Morgen om haar op de vooravond van de Brussels Pride uit te nodigen voor een uitgebreid gesprek.

Van evenredige berichtgeving is bij de krant echter al een tijdje geen sprake meer. Zaterdagochtend schreef fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) immers een open brief, waarin hij beschrijft dat hij zich niet langer verbonden voelt met “activistische fanaten die pas tevreden zullen zijn als elk mens zijn unieke gender en geaardheid heeft.” Dit is wellicht een gevoel dat bij een groot aantal holebi’s leeft. In het huidige politiek-correcte klimaat is het namelijk moeilijk om die gevoelens te uiten. Wie zijn hoofd al te ver boven het maaiveld uitsteekt, riskeert genadeloos te worden neergemaaid. 

Radicale minderheid

De Morgen kiest er toch voor om een interview af te nemen met een activist die een radicale minderheid binnen de holebi-gemeenschap vertegenwoordigt. “Iemand als Jenna Boeve krijgt naar aanleiding van de Brussels Pride wél een interview over haar/zijn visie in een krant als De Morgen, iemand als Chris Janssens niet”, zo vat Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy de inconsequente houding van de krant samen. Bovendien heeft de journalist in kwestie Van Rooy geblokkeerd op het sociale medium. “Nochtans nooit één woord met hem gewisseld, maar zulke bekrompen geesten sluiten zich preventief af van een visie die hun wereldbeeld fundamenteel in vraag stelt”, besluit het parlementslid. 

https://twitter.com/SamvanRooy1/status/1659862422969020416?s=20

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen