20.6 C
Brussel

Janssens: “Beste wat LGBTQI-beweging kan doen, is ophouden te bestaan”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag vindt de Brussels Pride plaats, de Belgische versie van de Gaypride. Op de manifestatie zijn traditioneel een aantal politici aanwezig. Fractievoorzitter Chris Janssens (Vlaams Belang) laat het evenement echter aan zich voorbijgaan. “Het beste wat de zogenaamde LGBTQIA-beweging voor holebi’s kan doen, is ophouden te bestaan”, schrijft hij op Facebook en Twitter. 

Vandaag vindt de Brussels Pride plaats, de Belgische versie van de Gay Pride. Wat ooit begon als een parade voor de verbetering van de rechten van holebi’s, is de laatste jaren verworden tot een mars in handen van activistische fanaten die pas tevreden zullen zijn als elk mens zijn unieke gender en geaardheid heeft”, zo begint Janssens zijn bericht. Volgens hem zijn de woordvoerders van de ‘LGBTQIA-community’ voornamelijk bezig met zoveel mogelijk letters aan hun ‘community’ toe te voegen. “Ze zoeken daarmee vooral aandacht voor zichzelf en verspreiden intussen een beeld waar veel holebi’s zich niet mee willen vereenzelvigen”, klinkt het. 

De slinger is te ver doorgeslagen

De afgelopen decennia verkreeg de  ‘LGBTQIA-gemeenschap’ een heel aantal rechten. Zo werd het bijvoorbeeld mogelijk om te huwen met een persoon van hetzelfde geslacht. De regenboogorganisaties gingen steeds verder op zoek naar andere seksuele geaardheden en genderidentiteiten. Janssens vindt dan ook dat de slinger van de beweging te ver is doorgeslagen. “Je bent anno 2023 pas helemaal inclusief als je het hele spectrum van de LGBTTQQIAAP-‘gemeenschap’ omarmt: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Transsexual, Queer, Questioning, Intersex, Ally, Asexual, Pansexual.”

Het Vlaams Belang-kopstuk heeft er problemen mee dat de beweging zich opsluit in haar eigen gelijk. Ze sluit elke holebi die niet binnen haar politiek-correcte plaatje valt immers meteen uit. “Dat Çavaria, de koepelorganisatie van holebi-verenigingen, na de laatste verkiezingsoverwinning van mijn partij opriep om geen regering te vormen met het Vlaams Belang, zegt daarover voldoende”, zo analyseert Janssens. “Ben je als homo rechts of conservatief, ben je Vlaams Belanger of soms zelfs N-VA’er, dan kan je volgens de woordvoerders van de ‘inclusieve’ LGBTQIA-‘gemeenschap’ geen deel uitmaken van hun ‘diverse’ clubje.”

Dwingende genderideologie

Wie de belangen van holebi’s wil verdedigen, blijft volgens Janssens beter weg uit Brussel. “De Pride is gekaapt door een activistische woke-beweging die alles verguist wat niet in haar dwingende genderideologie past.” Hij besluit zijn bericht met een geparafraseerde quote van N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Het beste wat de zogenaamde LGBTQIA-beweging voor holebi’s kan doen, is ophouden te bestaan.”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen