21.4 C
Brussel

Van Grieken komt mee darts gooien op toernooi in Wetteren

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tom Van Grieken is dinsdagavond op bezoek geweest op een dartstournooi in Wetteren. Het bezoek kadert in zijn ‘Doe Ze Luisteren’-wandeltocht, die op Pinkstermaandag culmineert in een protestmanifestatie aan Brussel-Centraal om 14u00. De Vlaams Belang-kopman gooide enkele pijltjes in ‘Den Dries’, maar een professionele dartsloopbaan zit er niet direct in. Van Grieken beloofde er om het toch maar “bij de politiek te houden.”

Café Den Dries in Wetteren was volledig volgelopen dinsdagavond. De lokale Vlaams Belang-voorzitter had her en daar laten vallen dat Tom Van Grieken dinsdagavond op bezoek zou komen en de opkomst was navenant: de mensen stonden tot op de stoep om op de foto te kunnen met Van Grieken.

Die laatste trapte ook een darts-tournooi af dat achteraan plaatsvond. Dit na een korte toespraak die in het teken stond van de protestmanifestatie op Pinkstermaandag in Brussel, want dan “brengen wij de Vlaamse Volksstraat naar de Brusselse Wetstraat en zorgen we ervoor dat die elite in Brussel eindelijk eens luistert naar de gewone Vlaming.”

Van Grieken verlaat niet direct de politiek voor darts-carrière

Van Grieken gooide de eerste pijltjes, maar een professionele darts-carrière zit er niet direct in, zo beloofde Van Grieken voor de camera van V-NIEUWS. “Ik vind het ongelofelijk amusant om het te zien op tv, maar ik vrees dat ik niet getalenteerd genoeg ben om een goeie speler te zijn”, lachte Van Grieken. “Ik zal het maar bij de politiek houden.”

Van Grieken gaf wel mee dat de Vlaamse ‘flights’ (de vleugeltjes van een dartpijl) die de partij op de markt bracht een “immens succes” zijn. “Ze waren op een mum van tijd uitverkocht. [Meer dan] tienduizend. Maar nu op onze webwinkel zijn ze terug voorradig.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen