21.4 C
Brussel

Tom Van Grieken trapt ‘Doe ze Luisteren’-wandeltocht af in Oostende

Gepubliceerd:

- Advertisement -
Vandaag begon Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan zijn ‘Doe ze Luisteren’-wandeltocht. Van 19 tot 29 mei wandelt Van Grieken van Oostende naar Brussel, en houdt daarbij halt in verschillende gemeenten. Op Pinkstermaandag 29 mei mondt de tocht uit in een grote protestmeeting aan het Centraal Station van Brussel. “De mensen hebben het gehad”, zegt de Vlaams Belang-voorzitter. “Ik wil dwars door Vlaanderen naar Brussel trekken en luisteren naar wat leeft.”
Vandaag begon Van Grieken aan zijn tiendaagse wandeltocht, goed voor zo’n 200km, in Oostende. Zijn bedoeling is om onderweg zoveel mogelijk naar de mensen te luisteren, en hij zegt hen ook actief op te zullen zoeken. “Het Vlaams Belang is een volkspartij die niet alleen in de Wetstraat vertoeft”, zegt Van Grieken. “Wij zijn een partij van en voor onze mensen en komen ook naar hen toe.”
“De politieke elite heeft geen enkele voeling meer met de realiteit waarin Vlamingen vandaag leven”

Volgens het Vlaams Belang is de kloof tussen de traditionele partijen en de gewone Vlamingen groter dan ooit. Uit het recente onderzoek ‘De Stemming’ bleek dat nagenoeg de helft van de Vlamingen aangeeft België ondemocratisch te vinden. “En ze hebben gelijk. De politieke partijen in dit land leggen de democratie gewoon naast zich neer en klampen zich vast aan de macht. De mensen zijn dat terecht beu”, stelt Van Grieken.

Dat de regeringspartijen moeten luisteren naar de Vlamingen, is meteen ook de boodschap die het Vlaams Belang wil meegeven tijdens de wandeltocht en de grote protestmeeting die erop volgt. “Met de boodschap ‘Doe ze Luisteren’ willen we de politici in hun ivoren torens in Brussel duidelijk maken dat de mensen het niet meer pikken”, besluit Van Grieken. “De politieke elite heeft geen enkele voeling meer met de realiteit waarin Vlamingen vandaag leven. Het is tijd voor ander en beter. Samen verzamelen we in Brussel op pinkstermaandag voor een grote protestmeeting en geven we een ongelofelijk krachtig signaal. Afspraak op 29 mei in Brussel!”

Het Vlaams Belang legt op 29 mei bussen in vanuit heel Vlaanderen richting de protestmeeting aan Brussel-Centraal.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen