6.3 C
Brussel

Van Belleghem neemt cd&v-praktijken op de korrel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Francesca Van Belleghem, een nieuw gezicht in de Vlaamse politiek bij Vlaams Belang, richt haar pijlen op de christendemocraten van cd&v op het sociale mediaplatform X. Journaliste Isolde Van Den Eynde bekritiseert in een artikel in HLN het nieuwe migratiewetboek van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor, en noemt het verspilde tijd. Volgens Van Belleghem is dit niet de eerste keer dat de christendemocraten zulke domme fouten maken.

In een opiniestuk in HLN haalt journaliste Isolde Van Den Eynde hard uit naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor. De staatssecretaris presenteerde woensdag een nieuw migratiewetboek, dat volgens de journaliste verspilde moeite is. Het wetboek heeft bovendien geen goedkeuring gekregen van de ministerraad en zal dus nooit worden goedgekeurd.

Niet alleen het migratiewetboek wordt bekritiseerd. Ook andere mislukte voorstellen van CD&V komen ter sprake. Volgens Van Den Eynde zal CD&V moeten scoren met een reeks hervormingen die ze niet hebben kunnen doorvoeren. Ze stelt dat de partij wanhopig overkomt.

Quasi onmogelijk

Franceska Van Belleghem, die het eens is met de constateringen van Van Den Eynde, lijst op het sociale mediaplatform X de mislukkingen van CD&V op. “Hervormingen van CD&V: de staatshervorming van Annelies Verlinden? Nooit echt op tafel gelegen. De fiscale hervorming van Vincent Van Peteghem? Vorige zomer al opgegeven. De migratiehervorming van Nicole de Moor? Onrealistische timing, akkoord quasi onmogelijk”, aldus Van Belleghem.

Met betrekking tot het laatste punt geeft ze nog extra uitleg. “De migratiehervorming betreft slechts een ‘werktekst’ waarbij de experts die eraan werkten de samenwerking met de staatssecretaris hebben opgeblazen, omdat ze vonden dat de staatssecretaris te snel wou gaan,” meldt de jonge politica. Ze bekritiseert de timing van de staatssecretaris en stelt dat het onmogelijk zal zijn om een akkoord te bereiken, gezien de beperkte tijd voor de Raad van State om advies te geven aan De Moor.

BRON:X
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen