5.5 C
Brussel

Unicum: Vlaams Belang scoort Brusselse Kamerzetel in nieuwe peiling

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang zou in Brussel een historische score halen en er zelfs kans maken op een Kamerzetel, wat voor een Nederlandstalige partij in Brussel ongezien is. Dat blijkt alvast uit de nieuwste peiling van Knack. Bob De Brabandere, Brussels afdelingsvoorzitter en lijsttrekker voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, reageert tevreden, maar met de voeten op de grond. “Een sterk Vlaams Belang kan ook in de hoofdstad de druk op de ketel opvoeren om het beleid in een andere richting te sturen”

Peiling na peiling wordt een grote verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang voorspeld. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Brussel. In de meest recente peiling van Knack zou de partij veruit de grootste Nederlandstalige partij worden in de hoofdstad.

“Goed signaal voor het Brusselse Vlaams Belang, maar medailles worden echter pas aan de eindmeet op 9 juni uitgedeeld”

“Een sterk Vlaams Belang kan ook in de hoofdstad de druk op de ketel opvoeren om het beleid in een andere richting te sturen”, reageert De Brabandere aan V-NIEUWS. “Een goede peiling sterkt ons nog meer ons engagement. De medailles worden echter pas aan de eindmeet op 9 juni uitgedeeld.”

Wat de peiling des te uitzonderlijker maakt, is dat ze het Vlaams Belang zelfs een Brusselse Kamerzetel toedicht, wat voor Nederlandstalige partijen tot voor kort onmogelijk werd geacht.

“Nederlandstaligen die vanuit Brussel in de Kamer terechtkomen, deden dat tot nu toe de facto van op een Franstalige lijst”, licht De Brabandere toe. “Een Nederlandstalige vanuit Brussel naar de Kamer afvaardigen die daar niet zit bij gratie van de PS of Ecolo, zou uiteraard fantastisch zijn. Brusselse peilingen moet je natuurlijk altijd met een korrel zout nemen. Wij gaan vooral nog heel hard werken de komende maanden om zoveel mogelijk mensen te overtuigen.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen