6.5 C
Brussel

Tom Van Grieken plaagt Nicole De Moor na koffie-inbeslagname

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Belang-partijleider Tom Van Grieken heeft op een humoristische wijze gereageerd op het incident met de deurwaarder bij het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor (cd&v). Dit deed hij via het sociale mediaplatform X. Enkele maanden geleden werd ook al het koffiezetapparaat van De Moor in beslag genomen. Destijds gaf Van Grieken haar tijdens een dubbelinterview met HLN een nieuwe als cadeau. Nu maakt hij grappend de suggestie dat het mogelijk zijn geschenk was dat door de deurwaarder is meegenomen.

Op donderdag zijn een koelkast en een koffiemachine in beslag genomen door de deurwaarder bij het kabinet van staatssecretaris De Moor. Dit gebeurde omdat de christendemocrate zich verzet tegen de opgelegde dwangsommen aan België. Het land wordt beboet omdat het geen opvang biedt aan asielzoekers die de procedure correct doorlopen. De Moor beweert zelf haar best te doen om extra centra te bouwen.

Koffiezetapparaat

Het in beslag genomen koffiezetapparaat blijkt mogelijk een geschenk te zijn van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Tijdens een dubbelinterview in mei 2023 nam Van Grieken het apparaat al mee als ludiek gebaar, nadat het oorspronkelijke apparaat van De Moor in beslag was genomen. Destijds verklaarde de partijvoorzitter dat je niet met lege handen naar haar kabinet kunt komen.

Nu er opnieuw een koffiezetapparaat van De Moor is verdwenen, speculeert Van Grieken plagend dat het mogelijk zijn vriendelijke gift is die nu is meegenomen. Hij vraagt dit met een knipoog aan de staatssecretaris op het sociale mediaplatform X: “Seg, Nicole de Moor. Het is toch niet mijn cadeau voor jou dat ze hebben meegenomen?”

BRON:X
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen