8.6 C
Brussel

Deurwaarder neemt koelkast en koffiemachine kabinet-de Moor in beslag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een koelkast en een koffiemachine. Dat was de buit van de deurwaarder bij het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v). De inbeslagname is het gevolg van de wanbetaling van de dwangsommen die de Belgische staat werden opgelegd, zo meldt HLN.

Sinds 2023 verzet het kabinet van de Moor zich tegen de dwangsommen die België moet betalen voor het niet opvangen van asielzoekers die de procedure correct doorlopen hebben. Advocate Marie Doutrepont van Progress Lawyers Network meent dan ook dat de inbeslagname volledig gerechtvaardigd is.

“De Belgische staat is al meer dan 9.000 keer veroordeeld door de arbeidsrechtbank vanwege deze situatie”, vertelt ze aan HLN. “Ondanks aanhoudende inspanningen van advocaten om hun rechten te waarborgen, worden deze veroordelingen helaas niet nageleefd. De arbeidsrechtbank heeft dwangsommen opgelegd om de staat te dwingen zich aan de veroordelingen te houden, maar ook die dwangsommen blijven onbetaald.”

Onvoldoende plaats

Het vonnis van de beslagrechter zorgt ervoor dat de meubels die niet noodzakelijk zijn voor de continuïteit van de administratie en werking van het kabinet publiek zullen worden verkocht. Hoewel het de eerste keer is dat meubels van een kabinet onder de hamer gaan, gebeurde vorig jaar wel hetzelfde bij Fedasil. Toen werden een televisie, een sofa en wat huishoudtoestellen in beslag genomen.

De Moor benadrukt aan HLN dat ze grote inspanningen deed om extra plaatsen te creëren. Toch lijkt de conclusie, dat er voor de eindeloze hordes asielzoekers simpelweg onvoldoende plaats is in ons land, niet door te dringen. En daar zal ook het nieuwe migratiewetboek van de Moor niets aan veranderen, zo meent Francesca Van Belleghem (Vlaams Belang) op X.

Lees ook:

Vlaams Belang: “Migratiewetboek de Moor maat voor niets”

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen