9.7 C
Brussel

Schietpartij in Brussel met twee gewonden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Door een schietpartij in Brussel zondagavond zijn twee gewonden gevallen. De daders zijn weggevlucht op een step en nog voortvluchtig. Dat meldt HLN. De slachtoffers liggen in het ziekenhuis.

Op de Lacaillestraat in Brussel zijn zondagavond bij een schietpartij twee gewonden gevallen. De daders waren gemaskerd en zijn op de vlucht geslagen met een elektrische step. Zij gebruikten een riotgun en normaal handpistool. De politie is nog naar ze op zoek. De twee slachtoffers zijn door familieleden naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Het Nieuwsblad verkeren zij in levensgevaar.

“De schietpartij vond om 18 uur plaats in de Lacaillestraat, vlak bij de Zuidlaan”, vertelt politiezone Hoofdstad Elsene aan HLN. “Daarbij geraakten twee mensen gewond. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De daders zijn momenteel nog op de vlucht. Er werd een perimeter ingesteld.”

Het is de zoveelste keer in vrij korte tijd dat Brussel opgeschrikt wordt door een schietpartij. Ook andere soorten criminaliteit komen veel voor in de hoofdstad. Zo wees een onderzoek van Eurostat — het onderzoeksbureau van de Europese Unie — vorige week nog uit dat Brussel de kroon spant als Europese stad met de meeste berovingen. Naast Brussel kwamen nog twee andere Belgische steden voor in de top 10: Luik en Charleroi.

BRON:HLN
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen