5.9 C
Brussel

Europese studie: meeste kans op beroving in Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens Eurostat, het statistiekbureau van de EU, heeft Brussel het hoogste aantal berovingen in heel Europa. Bovendien blijft het aantal berovingen in heel België opmerkelijk hoog, zo meldt Business AM. Maar liefst drie Belgische steden verschijnen in de Europese ’top’ 10. 

Uit de cijfers van Eurostat blijkt dat in Brussel de meeste berovingen worden gerapporteerd, met 360 gevallen per 100.000 inwoners. Luik staat op de vierde plaats met 237 berovingen en Charleroi staat op de zevende plaats met 164 gemelde berovingen per 100.000 inwoners.

Evenzeer opvallend is de discrepantie tussen de meer landelijke gemeenten en steden en de grotere steden op het Belgisch grondgebied. Dit maakt dat België op de kaart gemaakt door Landgeist niet zo donker kleurt als andere Europese landen. In het buitenstedelijk gebied vinden opvallend minder berovingen plaats.

Criminaliteit viert hoogtij in Brussel

De ’top’ 10 bevat nog vier Spaanse steden, zoals Barcelona en Madrid, twee kleinere steden in Duitsland, en Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Het is echter belangrijk op te merken dat er geen specifieke cijfers beschikbaar waren voor steden in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. In plaats daarvan zijn Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vertegenwoordigd op basis van hun gemiddelde gegevens.

Eerder vroeg het Vlaams Belang in Brussel al het ontslag van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) omwille van zijn nalatigheid op vlak van de erbarmelijke veiligheidssituatie. “Iemand die de situatie zo ver laat komen, geeft niet om deze stad en haar inwoners en is niet geschikt om er nog het gezicht van te zijn”, klonk het bij Brussels Parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang).

Lees ook: 

Onveiligheid Brussel: VB eist ontslag Vervoort (PS)

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen