18.7 C
Brussel

Rassemblement National-kandidaat Breuil aangevallen in Frankrijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Hervé Breuil, een 70-jarige kandidaat voor Rassemblement National (RN), is aangevallen in de Franse stad Saint-Étienne. Hij kreeg een beroerte na de aanval en werd in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de partij gaat het om een aanval door extreemlinks. Dat meldt Le Journal du Dimanche (LeJdD).

Rond 11:30 uur ’s middags werd Breuil aangevallen op de markt van Saint-Étienne. Een getuige beschreef een “gecoördineerde aanval” door “vier gemaskerde personen, geheel in het zwart gekleed” aan de pers. Volgens het Rassemblement National kreeg hun kandidaat een beroerte na de aanval en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Hervé Breuil, onze kandidaat in Saint-Etienne, ligt vanavond nog steeds in het ziekenhuis na de laffe aanval door extreemlinks, aanhangers van het Front Populaire”, zegt kopvrouw Marine Le Pen op sociale media. “Een verkiezingscampagne in een democratie kan dit geweld van extreemlinks, dat bereid is alles te doen om chaos te zaaien, niet toestaan.”

Kandidaat Breuil in het ziekenhuis

Namens het Vlaams Belang veroordeelde ook Tom Van Grieken de laffe aanval via sociale media. “Het geweld kwam altijd al van links. Nu Rassemblement National kans maakt om de grootste partij van Frankrijk te worden, zijn ze helemaal radeloos. Veel beterschap aan de aangevallen kandidaat.”

Het rechts-nationalistische RN won de recente Europese Parlementsverkiezingen. President Emmanuel Macron ontbond het Franse parlement door de slechte score van zijn Renaissancepartij. In aanloop naar de nieuwe Franse verkiezingen vanaf 30 juni verenigden links en extreemlinks zich onder de naam Front Populaire.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen