13.6 C
Brussel

EU-migratiepact haalt nipt meerderheid in het Europees Parlement

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdag stemde het Europese Parlement over een nieuw Europees migratiepact. Het pact wist nipt een meerderheid te halen, zo meldt Euronews. Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche stelt dat de gevolgen rampzalig zullen zijn.

Vorige maand werd het EU-migratiepact, na besprekingen met de Raad en de Europese Commissie, opnieuw naar het Europees Parlement gestuurd ter verdere goedkeuring. Het migratiepact kon toen rekenen op de goedkeuring van de meerderheid binnen de centristische EPP-fractie, de sociaaldemocraten van S&D en de liberalen van Renew. Opvallend genoeg ging Europees Parlementslid voor de N-VA Assita Kanko in tegen haar eigen fractie ECR door voor het pact te stemmen.

De plenaire vergadering werd enige tijd verstoord door linkse activisten die pro-migratieleuzen scandeerden. Nadat de orde hersteld werd, kon het Parlement overgaan tot een stemming. Het Parlement keurde daarop het pact goed, zij het met een nog kleinere marge dan aanvankelijk verwacht.

Migratie zal toenemen

“Dit migratiepact legt geen bovengrens aan het aantal asielzoekers op en heeft geen enkel competent terugkeermechanisme”, zei Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) toen in een mededeling. “Het zal de instroom nog verder doen stijgen.”

Ook het International Centre for Migration Policy Development (ICMPD) voorspelt dat migratie naar Europa in 2024 enkel maar zal toenemen door het EU-migratiepact, gezien het pact in de nabije toekomst eerder een aantrekkingsfactor dan een afschrikmiddel zal blijken te zijn.

“Migratiepact is pure waanzin”

“Wij worden overspoeld door miljoenen ongewenste asielbedriegers. Onze mensen hebben daar meer dan genoeg van. Maar wat doet de Europese Unie? Precies het omgekeerd”, zei Vandendriessche vandaag tijdens de plenaire vergadering in het Europees Parlement.

“Met het EU-migratiepact willen ze ons verplichten om nog meer asielzoekers op te nemen. Ze willen bovendien 4,5 miljoen niet-Europese vreemdelingen per jaar importeren. Het EU-migratiepact gaat helemaal niet over het verdedigen van onze grenzen tegen die asielinvasie. Het gaat over het doelbewust en georganiseerd vervangen van de Europese bevolking, de kolonisering van Europa, de zelfmoord van onze unieke Europese beschaving.”

“Onze grenzen moeten dicht”, besluit Vandendriessche. “Asiel moet per definitie in eigen regio [gebeuren], want onze mensen willen niet meer, maar vooral minder migratie. Dit EU-migratiepact is pure waanzin en daarvoor zal het volk jullie de rekening presenteren.”

Lees ook:

Kwade trouw en defaitisme typeren het migratiebeleid van de EU

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen