5.9 C
Brussel

Kwade trouw en defaitisme typeren het migratiebeleid van de EU

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Massamigratie stoppen? “Dat lijkt me heel moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk”, volgens Hans Leijtens, topman van het EU-grensagentschap Frontex, in Reuters. Bevoegd Eurocommissaris Ylva Johansson (PES) wil de instroom naar de EU zelfs nog opvoeren, met miljoenen per jaar. Het huidige Europese kader wordt getypeerd door kwade trouw en defaitisme. Alleen rechtse, nationalistische kiezers kunnen daar verandering in brengen.

Massamigratie naar de Europese Unie (EU) neemt nog steeds onhoudbare proporties aan. Vanuit West-Afrika alleen al is de instroom in januari van dit jaar meer dan vertienvoudigd vergeleken met diezelfde periode vorig jaar. Frontex, het grensagentschap van de EU, verwacht dat de totale toestroom in 2024 enkel zal toenemen.

De laatste paar jaren waren al opeenvolgende recordbrekers. In 2023 registreerde Frontex 380.000 illegale grensoversteken. Dat is het hoogste aantal sinds de asielmigratiecrisis van 2016. Daarbovenop komen de legale migratiecijfers, die in de miljoenen liggen volgens de Europese Commissie. “Ik denk niet dat er een nieuwe trend zal zijn van dalende cijfers”, meent Hans Leijtens, hoofd van het Europese grensagentschap Frontex.

Frontex zou die massale instroom moeten tegenhouden, maar daar komt niets van in huis. “We moeten migratie beheren”, zegt Leijtens in een exclusief interview met Reuters. Beheren, niet tegenhouden, want “dat lijkt me heel moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk”, meent de oppergrenswachter van de Unie. 

Kwade trouw in de EU

De Eurocommissaris bevoegd voor onder andere migratie, Frontex en grensbewaking is Ylva Johansson (PES). Dat verklaart meteen het defaitisme van grenswachter Leijtens. Johansson, een gewezen lid van de Zweedse communistische partij, heeft sinds 2019 heel wat touwtjes in handen bij de EU en laat haar migratieplannen duidelijk kennen.

“In een gemiddeld jaar ontvangen we ongeveer 3,5 miljoen legale migranten en ongeveer 300.000 illegalen”, verklaarde Johansson tijdens een conferentie in Griekenland. “Maar dat is niet genoeg.” Omwille van “demografische redenen” – de bevolkingskrimp bij de inheemse Europese bevolking – wil ze dat cijfer aangroeien “met ongeveer 1 miljoen per jaar.”

“Zonder migratie zullen we verhongeren”, beweert Johansson tijdens diezelfde conferentie. Ze wil nog meer legale migratiewegen openen, “zowel voor vluchtelingen als voor arbeidsmigranten”, want “we hebben migratie nodig.” Wat later weerklinkt hetzelfde praatje dat ook Leijtens opvoert: “migratie beheren”.

Verandering wel mogelijk

Europese burgers vragen die aanpak, volgens Eurocommissaris Johansson. Tegenstand lijkt ze zonder meer weg te zetten als “vergif”, xenofobie en racisme. Nochtans hebben de Europeanen nooit gevraagd om miljoenen allochtonen te importeren. Integendeel: ze maken zich steeds meer zorgen over gebrekkige grensbescherming en toenemende migratie.

Peilingen en onderzoek leggen de realiteit bloot die Eurocraten als Ylva Johansson, Věra Jourová, Margaritis Schinas en Ursula von der Leyen vanuit hun ivoren EU-toren weigeren te erkennen. Er komt een rechtse golf af op de Unie. Nationalistische partijen die de massamigratie wel een halt willen toeroepen staan op winst. De afstraffing van de systeempartijen voor hun wanbeleid is binnen handbereik.

In tegenstelling tot Frontex en de Europese Commissie is er bij Identiteit & Democratie (ID), de rechts-nationalistische fractie in het Europees Parlement, geen defaitisme te bespeuren. “Niet alleen in Vlaanderen, maar in gans Europa revolteert het volk tegen de globalistische elite”, meent Europarlementslid Tom Vandendriessche. Hij maakt namens het Vlaams Belang deel uit van die ID-fractie.

Vox Populi

“Deze Europese Unie is helemaal aan het ontsporen”, benadrukte Vandendriessche, die voor zijn oppositiewerk al censuurpogingen en systemische belaging te verduren kreeg. En wie kan hem ongelijk geven, wetende dat figuren als Johansson onze natiestaten willen overspoelen met miljoenen allochtonen? “Daarom moeten en zullen we de controle terugnemen.”

Voor die terugname is de Europese kiezers aan zet. De Europese Parlementsverkiezing van 6 tot 9 juni wordt daarom wellicht een van de invloedrijkste en belangrijkste democratische wilsuitingen in de geschiedenis van de Unie. De demografische samenstelling van Europa – en daarmee de toekomst van alle Europeanen – staat op het spel.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen