9.7 C
Brussel

“Profeet Mohamarvelous komt op bezoek”: satirische prent gaat viraal

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op sociale media wordt een satirische plaat – waarvan de maker onbekend is – waarop te lezen valt dat ‘Profeet Mohamarvelous’ op 6 december naar het Gentse stadhuis zou komen gretig gedeeld. Een duidelijke knipoog naar het intussen geannuleerde evenement waarbij ‘Queen Nikkolah‘ als woke alternatief voor Sinterklaas haar intrede zou maken in Gent.

Afgelopen week ontstond er heel wat hetze omwille van de laatste nieuwe aanval op het traditionele kinderfeest van Sinterklaas. In het Gentse stadhuis zou een woke alternatief voorzien worden: ‘Queen Nikkolah’, “een nieuwe mythe voor kinderen die de raciale- en gendergrenzen van Sinterklaas ter discussie stelt”.

Burgemeester van Gent, Mathias De Clercq (Open Vld), gaf aan niet op de hoogte te zijn van het evenement. Intussen werd het dan ook geannuleerd, althans op 6 december. Of de woke Sint hiermee volledig haar uittrede maakt, zal nog moeten blijken.

‘Profeet Mohamarvelous’ niet op site Immaterieel Erfgoed

Naar dit voorbeeld maakte een anonieme satiricus dan ook een vals evenement waarbij ‘Profeet Mohamarvelous’ zijn intrede zou maken in Gent. Het initiële, echte, evenement dat in Gent moest plaatsvinden, wordt hiermee nog meer door het slijk gehaald. Eveneens spot de maker met de islam. “Profeet Mohamarvelous is een nieuwe mythe voor kinderen die de moraliteits- en gendergrenzen van de islam ter discussie stelt”, leest de prent.

Ook hier wordt gegadigden aangeraden om de ‘verouderde’ versie van hun boek mee te nemen en in te ruilen. “Heb je nog een oude Koran liggen? Breng het mee en je krijgt er gratis een nieuw en moderner voor in de plaats.”

In tegenstelling tot ‘Queen Nikkolah’ staat ‘Profeet Mohamarvelous’ niet op de website Immaterieel Erfgoed, dewelke bekostigd wordt door de Vlaamse overheid.

Lees ook: 

Queen Nikkolah: de woke mythe die de Sint vervangt in Gent

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen