10.4 C
Brussel

Orbán bekritiseert Europese Commissie: ‘Waar is het geld?’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Viktor Orbán, de Hongaarse premier, zet vraagtekens bij de top van de Europese Commissie die binnenkort zal beginnen in Brussel. “De vraag rijst: hoe is deze situatie ontstaan? Hoe is de Europese Unie aan de rand van faillissement gekomen?” De premier klaagt de situatie van de Brusselse bureaucraten aan, ook senator Bob de Brabandere (Vlaams Belang) reageert op de video van Orbán: “Duidelijke taal.”

In een video op Twitter stelt Orbán vragen bij de werking van de Europese Commissie. “Waar is het geld? De Commissie diende een voorstel tot begrotingswijziging in, waarin de lidstaten worden gevraagd om opnieuw honderden miljarden te betalen. De belangrijkste punten: ze willen 50 miljard euro van de lidstaten om aan Oekraïne te geven, terwijl ze geen uitleg hebben voor het geld dat ze tot nu toe hebben gegeven”, zegt de premier “Ze willen meer geld van de lidstaten zodat ze de rente op de eerder afgesloten EU-leningen kunnen betalen. Polen en Hongarije hebben tot nu toe geen enkele cent van deze leningen ontvangen. Losbandig is nog zacht uitgedrukt: ze willen nog meer geld voor migratie, niet voor grensbescherming, maar om migranten binnen te halen.”

Duidelijkheid in plaats van eigen zakkenvullerij

“De Europese Commissie vergeet natuurlijk hun eigen zakken niet, ze vragen miljarden euro’s om de salarissen van de bureaucraten in Brussel te verhogen. De Hongaarse positie is duidelijk. Ten eerste willen we weten waaraan het enorme bedrag dat we tot nu toe hebben gegeven, is besteed. Daarna willen we weten wie er verantwoordelijk is voor het brengen van de Europese Unie aan de rand van faillissement.”

Senator Bob de Brabandere beaamd de uitspraken van Orbán. Hij tweette erover: “Duidelijke taal. Dit soort leiders hebben we nodig.”

Lees ook: 

Na blokkering dreigt 847 miljoen euro relancegeld verloren te gaan

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen