13.5 C
Brussel

Parket seponeert zoveelste zaak van geweld door ‘jongeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 15-jarig meisje werd aan de Kinepolis in Gent in elkaar geslagen door een bende ‘jongeren’, maar nu seponeert het parket de zaak. Dat meldt HLN. “Dit gevoel van straffeloosheid doet pijn”, reageert de vader. “Dit geeft een carte blanche aan ‘jongeren’ om mensen zomaar in elkaar te slaan zonder gevolgen.”

De feiten aan de Kinepolis in Gent dateren van september 2022 en zijn schrijnend. Een bende ‘jongeren’ zette de bioscoop al schreeuwend op stelten. Ze vielen daarbij ook aanwezigen lastig. Dat het 15-jarig meisje, samen met anderen, de bende aansprak op hun gedrag, konden ze niet verkroppen.

Buiten stond de bende ‘jongeren’ haar op te wachten. “Ze sloegen onze dochter meermaals, waarna ze op de grond viel. En zelfs dan bleven ze haar schoppen”, vertelt de vader van het slachtoffer aan HLN. “Ze liep een gezwollen oog en een open wonde aan haar hoofd op.” Het gezin legde klacht neer bij de politie en het parket opende een onderzoek.

Parket seponeert de zaak

Het meisje en haar ouders stond echter een koude douche te wachten. “We vernamen dat het parket de zaak had geseponeerd”, vertelt de ontgoochelde vader ontgoocheld. Ondertussen geeft het parket aan dat ze het bij een waarschuwingsbrief aan de daders zullen laten. Ze stelden ook nog bemiddeling voor, maar van straffen was geen sprake.

“Het is misschien niet mooi om te zeggen, maar ik begrijp dat sommige mensen het heft in eigen handen nemen”, klinkt het bij de vader van het destijds 15-jarig slachtoffer. “Dit gevoel van straffeloosheid doet pijn. Dit geeft een carte blanche aan ‘jongeren’ om mensen zomaar in elkaar te slaan zonder gevolgen.”

Lees ook:

Na groepsverkrachting: enkele Afrikaanse bendeleden al vrijgelaten

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen