13.6 C
Brussel

Na groepsverkrachting: enkele Afrikaanse bendeleden al vrijgelaten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het onderzoek naar de Afrikaanse bende die een 14-jarig meisje verkrachtte in Kortrijk, loopt verder. Nu blijkt ook dat ze beelden maakten en verspreidden van de gruwelijke groepsverkrachting. Ondertussen werden meerdere daders al vrijgelaten door de jeugdrechter. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Tussen 2 en 6 april werd het meisje herhaaldelijk misbruikt door de groep allochtonen, zo blijkt nu uit het onderzoek. Ze werd meegelokt naar het ‘Kabouterbos’ en “meermaals en op verschillende manieren verkracht”, bericht Het Nieuwsblad. Terwijl meerdere daders haar verkrachtten, filmden en deelden anderen de feiten via hun gsm.

Tijdens hun verhoor schoven de allochtone jongeren de schuld in mekaars schoenen. Ze minimaliseerden ook hun eigen aandeel in de daad. Ondertussen zijn meerdere daders al vrijgelaten door de jeugdrechter. Nog maar vier jongeren blijven opgesloten in een gesloten instelling.

Uit een ondervraging blijkt dat het slachtoffer duidelijk ‘stop’ riep tijdens de feiten. “Ik zag dat ze pijn had”, gaf een verdachte toe. Toch bleven de allochtone daders haar verkrachten. Ook toen het 14-jarig meisje duizelig oogde, bleek wegtrok en het leek alsof haar oogleden bijna toevielen, ging de groepsverkrachting door.

Het meisje durfde de politie aanvankelijk niet in te lichten, naar verluidt omdat ze bedreigd en gechanteerd werd met de beelden. Over de identiteit van de daders is ondertussen meer duidelijkheid. Het gaat om Oost- en Noord-Afrikaanse jongeren, volgens VTM NIEUWS. Een van de verdachten heeft de Somalische nationaliteit.

Afrikaanse bende

Ondertussen bereikten de feiten ook de Kamer van Volksvertegenwoordigers, dankzij een tussenkomst van Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). “De onveiligheid is groter dan ooit en meer en meer jongeren worden er het slachtoffer van”, hekelde hij. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) moet eindelijk echt ingrijpen, vindt Depoortere.

“Minister, u had 4 jaar om woorden aan daden te koppelen, om nultolerantie in de praktijk te brengen. Maar het resultaat is bedroevend”, benadrukt hij. “Het Vlaams Belang wil dat het geweer van schouder veranderd wordt en dat deze criminaliteit – ook van allochtone bendes – hard aangepakt wordt.”

Lokaal voert Kortrijks fractieleider en Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) de strijd verder met burgemeester en oud-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Vlaams Belang wil er een lik-op-stukbeleid, zegt Vermeersch. “Verhoogde aanwezigheid en toezicht van politie, systematische identiteitscontroles en fouilleringen.”

Ook een “snellere opvolging van aangiftes en tijdelijke plaatsverboden in het Astridpark en op andere risicoplaatsen” moeten er komen volgens Vermeersch in Het Nieuwsblad. “En onze politiediensten moeten een bijkomende opleiding krijgen om verkrachters tijdig op te sporen en te identificeren. Het zijn vaak recidivisten die zich niet tot één feit beperken.”

Lees ook:

Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting door ‘jongeren’

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen