21.4 C
Brussel

Overvallers krijgen vijf jaar cel voor homejacking op bejaard koppel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De overvallers die in 2023 een gewelddadige homejacking pleegden op een bejaard koppel kennen hun straf. Twee mannen werden elk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar, terwijl twee vrouwen celstraffen van respectievelijk 18 maanden en twee jaar kregen opgelegd. Dat meldt VRT NWS. Naast de gevangenisstraffen zijn ze ook verplicht om gezamenlijk een schadevergoeding van 26.000 euro te betalen voor de gestolen juwelen en het geld.

Op 29 januari 2023 belden de twee daders aan. Toen de man opendeed, duwden de overvallers hem ruw opzij. Gewapend met een pistool dwong een van de daders het slachtoffer naar de keuken, waar zijn bejaarde vrouw al aan tafel zat. Daar bonden ze hen vast alvorens ze de woning grondig doorzochten. Uiteindelijk vonden de daders 1.000 euro cash en kostbare sieraden.

Opvallend is dat een van de vrouwelijke verdachten, die de opdracht voor de overval gaven, een bekende was van de slachtoffers. Ze was op de hoogte van het feit dat het echtpaar een aanzienlijke som geld in huis had liggen. Die informatie kwam vervolgens bij de twee mannelijke daders terecht.

Het onderzoek van de politie leidde tot de arrestatie van een van de daders via ANPR-camera’s, terwijl de andere verdachte werd getraceerd via telefoonverkeer. Daarnaast werd het DNA van een van de daders aangetroffen op de plaats delict, wat hun schuld bevestigde.

Risico op een hartinfarct als gevolg van stress

De advocaat van de slachtoffers benadrukt de enorme impact die de homejacking heeft gehad op het bejaarde echtpaar. De man heeft nu een verhoogd risico op een hartinfarct als gevolg van de stress. De vrouw is emotioneel zwaar getroffen. Beiden leden aan ernstige angst tot aan de rechtszitting. Voor de overval hadden ze geen last van dergelijke trauma’s, zo stelt hun advocaat.

BRON:VRT NWS
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen