13.3 C
Brussel

Ortwin Depoortere (VB): “Antifa hoort thuis op lijst terreurorganisaties”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen weekend zijn 50 Duitse politieagenten in Leipzig gewond geraakt door rellen met extreemlinkse betogers van Antifa. De aanleiding hiervoor is de verboden ‘Tag X’-demonstratie. De extreemlinkse betogers lieten het verbod links liggen. “Antifa is een gevaar voor de democratie en de fysieke integriteit van zowel politieagenten als onschuldige burgers. Deze extreemlinkse organisatie hoort thuis op de lijst van terreurorganisaties”, klinkt het bij Kamerlid voor het Vlaams Belang Ortwin Depoortere in een mededeling van het Vlaams Belang

Naar aanleiding van de veroordeling van studente Lina E. en drie medestanders werd dit weekend een demonstratie georganiseerd genaamd ‘Tag X’. Lina E. en de drie medestanders werden veroordeeld omdat ze een aanval hadden uitgevoerd op veronderstelde neonazi’s. Daarbij raakten verschillende mensen gewond. De ‘Tag X’-demonstratie was oorspronkelijk verboden, maar daar trok Antifa zich niks van aan.

Antifa besloot zelf het heft in eigen handen te nemen en alsnog op straat te komen. De demonstratie lokte zo’n 1.500 deelnemers volgens de politie. Maar zoals verwacht eindigde de demonstratie in rellen en agressief gedrag vanuit linkse hoek. Zowel voertuigen als vuilnisbakken werden in brand gestoken. Politieagenten werden bekogeld met stenen, met als gevolg 50 gewonden.

Antifa bedreigt zelfs Vlaamse verenigingen

Eind maart riep Antifa op tot geweld tegen leden van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond KVHV, Nationalistische Studentenvereniging NSV, het Vlaams Belang, Vlaams Belang Jongeren en alles wat Vlaamsgezind is. Zo werd meteen duidelijk dat Antifa ook hier in Vlaanderen een vijandige vereniging is. “Of het nu om een onschuldige lezing van Filip Dewinter gaat, of om de vreedzame ‘Doe ze luisteren’-meeting, telkens zijn de gemaskerde Antifa-leden van de partij om keet te schoppen, geweld te plegen en vernielingen aan te richten”, zo stelt Depoortere.

“Deze extreemlinkse organisatie hoort thuis op de lijst van terreurorganisaties. Het is onbegrijpelijk dat de traditionele partijen en de N-VA niet durven om dit te doen.” Daarvoor zal het Vlaams Belang een resolutie indienen in het federaal parlement om dit te bewerkstelligen.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen