5.5 C
Brussel

“Neo-Sovjet systeem dat ook u zal vervolgen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In zijn edito stelt redactiechef Robin Gouwy onomwonden dat we in een neo-Sovjetstaat beland zijn. Het huidige systeem klampt zich vast aan de macht en palavert over vrijheden en democratie, zolang deze binnen het eigen kader passen. “Echte vrijheid en echte democratie komen van rechts. Laat ons deze terugnemen binnen 83 dagen”, klinkt het.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zo luidt de alombekende zegswijze. Het huidige systeem voelt dat het einde van zijn regeerperiode voorbij is en de bevolking snakt naar een frisse wind. Elke peiling bevestigt dat. Bij wijze van laatste stuiptrekking, plooit men zich dubbel om politieke tegenstanders monddood te maken. Afgelopen week is daar het voorbeeld bij uitstek van.

Staatsvijand nr. 1

Begin vorige week werd voormalig Kamerlid en Schild & Vrienden-kopman Dries Van Langenhove, samen met vijf van de zes andere beklaagden, veroordeeld in het proces tegen de metapolitieke jongerenbeweging. Van Langenhove kreeg een bijzonder zware straf tegen zich uitgesproken, strenger dan hetgeen gevorderd werd door het parket.

De kopman kreeg een effectieve gevangenisstraf van een jaar voor inbreuken op de racisme- en negationismewet, terwijl de rechtbank bevestigde dat hij de spotprenten zelfs niet eigenhandig geplaatst had. Daarbovenop kreeg hij tien maanden met uitstel voor inbreuken op de wapenwet – het vermeend geven van een busje pepperspray aan een vriendin en wordt hij tien jaar ontzet uit zijn burgerrechten. Deze uitspraak ligt nog niet vast, gezien hij – samen met de overige veroordeelden – in beroep zal gaan.

“Het is verplicht te verbieden”

Amper enkele dagen later kreeg het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) in Gent te horen dat Stad Gent hun erkenning intrekt, omwille van het feit dat men de vraag tot distantiëring van uitspraken die in december 2019 door dr. Jeff Hoeyberghs voor de studentenvereniging gedaan werden zogezegd naast zich neerlegde. In realiteit voerde het KVHV wel degelijk gesprekken met de stad en werd de eis niet zomaar in de wind geslagen.

Compleet absurd, natuurlijk. De huidige studenten die actief zijn in KVHV-Gent hebben niets te maken met een lezing die intussen meer dan vier jaar terug plaatsvond. Laat staan dat men verantwoordelijk gesteld kan worden voor uitspraken gedaan door een derde. Verder: sinds wanneer bestaat zoiets als de juridische plicht zich te distantiëren? “Het is verplicht te verbieden”, parafraseert de hedendaagse goegemeente de uitspraak van weleer.

Stok om de hond mee te slaan

Ook nog in dezelfde week kreeg de Leuvense afdeling van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) te horen dat studentenkoepel LOKO hun erkenning intrekt na een lezing van Van Langenhove. De stok om de hond mee te slaan, was wederom gevonden. Ongeveer twee weken terug vond de lezing en bijhorend vraaggesprek met Van Langevenhove plaats. Ook daar durfde men dus aan ‘wrongthink’ doen.

De NSV! gaat in beroep tegen de beslissing. De algemene vergadering van LOKO zal eind maart een finaal oordeel vellen. Anders uitdraaien, zal dit niet. Ook deze koepel is een bolwerk van Gutmenschen die al hetgeen buiten hun kader liever zien verdwijnen.

Links kent geen fatsoen

“Het is typisch voor een tegen het volk gericht systeem dat het criminelen verschoont, maar politieke tegenstanders als criminelen behandelt”, schreef Alexander Solzjenitsyn in ‘De Goelag Archipel’. En daar zijn we intussen ook beland: een neo-Sovjetstaat waar men gestraft wordt voor ideeën en woorden. Echte criminelen zoals verkrachters en pedofielen komen er makkelijker vanaf.

Vergis u niet: het huidige systeem dat doordrenkt is van linkse ideologie kent geen fatsoen. De repressie van andersdenkenden zal de komende maanden enkel toenemen. Als het tij niet gekeerd wordt, is het morgen evenzeer aan u.

Echte vrijheid en echte democratie komen van rechts. Laat ons deze terugnemen binnen 83 dagen.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen