5.5 C
Brussel

“De democratische rechtstaat is geperverteerd”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“De democratische rechtstaat is geperverteerd”, schrijft Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang), en wie kan hem ongelijk geven? Opiniedelicten zijn een feit, het verwelkomen van dissidente stemmen levert strafsancties op, en oppositieactivisten worden vervolgd. “De komende verkiezingen zijn mogelijk de laatste kans om onze vrijheden terug te nemen en de democratie te herstellen. “

Oppositieactivist Dries Van Langenhove verliest voor 10 jaar zijn burgerrechten, moet torenhoge boetes betalen en krijgt daarbovenop een effectieve gevangenisstraf van een jaar in de zaak-Schild & Vrienden. De nationalistische studentenvereniging NSV! – die hem uitnodigde voor een gespreksavond – kreeg strafsancties opgelegd door de KU Leuven.

Ook het KVHV kwam zo recent in het nieuws. Ze verliezen hun erkenning van de door groenen en liberalen bestuurde Stad Gent omdat ze geen afstand nemen van de vermeend discriminerende uitspraken van een eerder uitgenodigde gast. Voor Groen-schepen Hafsa El-Bazioui was een verloocheningssessie in maoïstische stijl nodig om hun rechten te behouden.

“Grondrechten zoals vrije meningsuiting zijn essentieel in een democratie”, schrijft Tom Vandendriessche. Maar “deze basisprincipes zijn de voorbije jaren helemaal uitgehold” door gecorrumpeerde machthebbers. Met schimmige ‘haatspraak’-wetgeving riep men het opiniedelict in het leven. Zelfs maar aanzetten tot ‘verboden uitspraken’ werd zo strafbaar.

“Intimideren, sanctioneren en criminaliseren”

“Het doel hiervan is de markt van meningen te vernauwen tot deze die in lijn liggen met die van de machthebbers”, verduidelijkt het Europarlementslid. “Pluralisme willen ze vervangen door eenheidsdenken. Daarom intimideren, sanctioneren en criminaliseren ze meningen die hen tegenspreken.” Zo proberen ze burgers tot preventieve zelfcensuur te dwingen.

“Het zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn over iets een andere mening te hebben, dus beter mond toe houden. Burgers hebben geen onaantastbare rechten en vrijheden meer, ze worden onderdanen van de machthebbers waarmee men enkel nog mag instemmen. Zodat ze altijd aan de macht kunnen blijven.”

Vandendriessche kwam al meermaals in aanraking met die links-progressieve censuurdrang. Voor het benoemen van de omvolking in het Europees Parlement, probeerden ze hem het zwijgen op te leggen. Volgens voorzitter Roberta Metsola moest hij rekening houden met “de emoties” die zijn uitspraken konden teweegbrengen. Politici confronteren met hun wanbeleid wordt zo “onacceptabel” en de facto verboden.

“De democratische rechtstaat is geperverteerd”

“Dit zijn praktijken uit de marxistische culturele revolutie”, waarschuwt het Vlaams Belang-lid. “Het is compleet totalitair en anti-democratisch.” Onder het mom van de bescherming van de rechtstaat en democratie, doet men beiden de das om. “Volledig conform de progressieve ‘newspeak’.”

“De democratische rechtstaat is geperverteerd”, stelt Vandendriessche. De trias politica verwaarloost de bescherming tegen tirannie, en zet zelfs haar machten eenduidig in om dissidente burgers de mond te snoeren. “Het systeem is door en door rot tot op het bot. Het cultureel marxisme voert een verrottingsstrategie op lange termijn.”

“Het wordt tijd dat de zwijgende meerderheid de cultuurstrijd die ze voeren tegen onze vrijheid, onze identiteit en onze democratie eindelijk beantwoordt”, besluit hij. “Het volk heeft nog altijd de macht van zijn stem. En die gaan we gebruiken. Elke stem telt. Elke stem maakt verschil. Dan is het aan ons. In 2024 nemen wij ons land terug.”

Lees verder via de website van Tom Vandendriessche.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen