13.6 C
Brussel

Na exit Conner: Vooruit wil oppositie cancellen op sociale media

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooruit wil hun politieke tegenstanders de mond snoeren op sociale media. Dat meldt HLN. De socialistische partij diende een wetsvoorstel in voor een verbod op advertenties van politieke partijen op socialemediaplatformen. “De socialisten van [voorzitter] Melissa Depraetere laten opnieuw hun totalitaire kant zien”, reageert Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang).

Vivaldi-partij Groen pleitte al voor een uitgavenplafond op sociale media. Daar doet Vooruit-partijleider Melissa Depraetere nu nog een schep bovenop. Haar partij vraagt een volledig verbod op betaalde advertenties van politieke partijen op sociale media. Dat moet gelden zowel binnen als buiten de sperperiode in aanloop naar de verkiezingen.

Advertenties op de radio of televisie zien de socialisten wel nog zitten. “Ja, want dan heeft het regime controle over wie wat mag adverteren”, merkt Filip Brusselmans, Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, op. “De socialisten van Melissa Depraetere laten opnieuw hun totalitaire kant zien.”

Oppositie monddood op sociale media

Terwijl Vooruit de oppositiepartijen online wil cancelen, gaf voorzitter Depraetere de afgelopen maand zelf €48.218 uit op haar persoonlijke Facebookpagina, volgens het advertentieplatform van de socialemediagigant Meta. Daarmee staat ze op nummer 1 onder haar collega-politici. “Het is niet verantwoord dat partijen of politici een dergelijke beïnvloeding via zulke platformen kunnen kopen”, klinkt het desondanks bij Vooruit.

Ook de afgang van oud-voorzitter Conner Rousseau steekt de kop weer op. Als ‘King Connah’ zette hij zelf sterk in op platformen als Instagram, onderdeel van de Meta-groep. Na de schandalen rond Rousseau heeft Vooruit aanzienlijk minder succes op sociale media.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen