11.5 C
Brussel

“Linkse Franstalige Brusselse burgemeesters bijten in het stof”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisteren bracht de tiendaagse ‘Doe ze luisteren’-wandeltocht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken naar Ninove. In de thuisbasis van Forza Ninove-kopman Guy D’haesleer was het verzamelen geblazen in het Vlaams Huis. De sfeer was zeer gelaten, daar kort ervoor het nieuws dat de meeting maandag alsnog mag doorgaan, bekend werd gemaakt. “Wij zullen nooit aanvaarden dat rechtse Vlaams-nationalisten behandeld worden als tweederangsburgers”, klinkt het strijdvaardig bij Van Grieken.

De Raad van State heeft vrijdagavond beslist dat het Vlaams Belang alsnog de protestmeeting ‘Doe Ze Luisteren’ mag houden in Brussel. Eerder had het PS-bestuur van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) de manifestatie verboden. “De maskers vallen af”, reageert de Vlaams Belang-voorzitter. “Het zijn de linksen die de anti-democraten zijn en wij, Vlaams Belangers, die de democraten zijn. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van manifestatie, dat zijn grondrechten.”

“Wij zullen nooit aanvaarden dat rechtse Vlaams-nationalisten behandeld worden als tweederangsburgers. Die linkse Franstalige Brusselse burgemeesters bijten in het stof. Ik ga manifesteren, samen met duizenden Vlamingen, komende maandag om 14 uur aan Brussel-Centraal”, vervolgt Van Grieken vastberaden.

Vlaams Belang-burgemeester in Ninove

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kwam Forza Ninove van D’haeseleer bijzonder dicht bij een zetelmeerderheid. Eén zetel ontbrak, en de stem van het volk werd terzijde geschoven door een monstercoalitie van verliezers. Volgens Van Grieken mag de Ninovieter zich in 2024 aan een Vlaams Belang-burgemeester verwachten. En de reden daartoe is volgens hem evident. “Eén factor: Guy D’haeseleer. Als er nu één volksman is, die tussen de mensen staat, en weet wat er leeft, dan is hij het wel”, besluit de partijvoorzitter. “Een goeie lokale verankering nabij de mensen en nooit vergeten: eerst onze mensen!”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen