16.4 C
Brussel

Vlaams Belang haalt slag thuis bij Raad van State: protestmeeting gaat door

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Raad van State heeft vrijdagavond beslist dat het Vlaams Belang alsnog de protestmeeting ‘Doe Ze Luisteren’ mag houden in Brussel. Eerder had het PS-bestuur van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) de manifestatie verboden, maar die bijt nu in het stof. “Dit was de enige juiste uitkomst”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) in een mededeling. “De Brusselse burgemeester is door de mand gevallen.”

Nu maandag organiseert het Vlaams Belang om 14u00 een grootse protestmeeting nabij Brussel-Centraal. Dit onder de noemer ‘Doe Ze Luisteren’. De manifestatie is gericht tegen de systeempartijen, de federale regering en hun beleid “dat geen oog heeft voor de echte problemen van de gewone Vlaming.” En die meeting mag ook gewoon doorgaan, oordeelt de Raad van State, die Close vrijdagavond terugfloot.

“De Vlamingen zijn het beu dat hun stem niet gehoord wordt”, zo verkondigt een strijdvaardige Van Grieken in een reactie. “Wij willen die politici doen luisteren!” Volgens het Vlaams Belang illustreert het aanvankelijk verbod vanwege de Brusselse PS-burgemeester “het gebrek aan respect dat onder systeempolitici leeft voor de stem van de Vlamingen.”

De partij van Van Grieken anticipeert alvast een groot succes en heeft daarom van over gans het land bussen ingelegd. Nog enkele plaatsen zijn beschikbaar, maar die slinken snel. “De inschrijvingen zijn een overdonderend succes”, besluit Van Grieken, die iedereen nogmaals oproept naar de meeting te komen. “Als de Wetstraat niet wil luisteren naar de Volksstraat, dan brengen wij de Volksstraat naar de Wetstraat!” 

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen