21.4 C
Brussel

Leugens van Conner Rousseau: geen ‘knokploeg’ in Ninove

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Alweer flatert Conner Rousseau (Vooruit) op café, ditmaal met een ‘knokploeg’-verhaal. “Er is een bende op komst”, beweerde hij. “De politie vroeg me om onze luisteravond in Ninove meteen te stoppen. Extremen bedreigen onze vrijheid”, voegde hij toe op sociale media. Alleen blijkt daar niets van waar te zijn. Dat meldt HLN. De campagnestunt draait uit op een afgang voor de socialist.

Op enkele dagen voor de verkiezingen, besliste Conner Rousseau om een toneeltje op te voeren in Café Ragtime in Ninove. “Ik moet afronden, want er is een bende op komst en de politie is met te weinig om mijn veiligheid te garanderen”, zo citeerde Het Nieuwsblad van op het campagne-evenement van Vooruit.

“De politie vroeg me om onze luisteravond in Ninove meteen te stoppen. Er was een bende en die bedreigden me”, beweerde Rousseau op zijn sociale media. “Extremen bedreigen onze vrijheid.” Daar moest ook nog een duidelijke politieke steek bij: “Ik hoop dat iedereen nog eens goed nadenkt in wat voor land ze willen wakker worden op 10 juni.”

‘Knokploeg’ bestond niet

Volgens korpschef Wim Pieteraerens van de lokale politie klopt daar niets van. “De organisator en meneer Rousseau hebben beslist om vroeger af te breken”, zegt hij in HLN. Er was geen sprake van tumult op het evenement. Er werd enkel “boe” geroepen in het deurgat van het café door een viertal personen, volgens de politie. Geen ‘knokploeg’, dus.

Rousseau “waagde zich opnieuw op café en meteen liep het weer fout”, grapt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. De socialist haalde de politieke stunt uit “om het immens populaire Forza Ninove kwaadwillig te framen”, zegt hij. “Stem deze liegende socialisten weg op 9 juni. Vlaanderen weer van ons!”

Bekijk hier de beelden van Rousseau en de korpschef naast elkaar.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen