8.9 C
Brussel

Kerstmarkten staan onder druk van terreurdreiging

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het terreurniveau in dit land blijft op niveau 3 staan. De aanhoudende terreurdreiging zorgt voor een verhoogde waakzaamheid op de Kerstmakten met meer en zwaarder bewapende politieagenten. “Onze samenleving blijft permanent onder druk staan van islamitisch terrorisme”, reageert Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) in een mededeling. “Jarenlange en ongecontroleerde massa-immigratie heeft er samen met een nog steeds zwakke aanpak van islamitisch terrorisme voor gezorgd dat de situatie overal gemonitord moet worden.”

Uit de meest recente dreigingsanalyse van het OCAD, twee weken terug, blijkt dat terreurniveau 3 aangehouden blijft. De terreurdreiging blijft dus ernstig. Na de islamitische aanslag in Brussel in oktober werd het niveau verhoogd. Dit reflecteert zich dan ook op onze Kerstmarkten. In Brugge lopen er meer agenten rond en in Aalst zal de politie zwaarder bewapend patrouilleren. Naar alle waarschijnlijkheid zal er ook op andere Kerstmarkten ingezet worden op extra veiligheidsmaatregelen.

Terreurdreiging verworden tot ‘faits divers’ bij Vivaldi

De aanhoudende dreiging treft ook onze buurlanden. Afgelopen weekend vielen er in Parijs bij een aanslag twee gewonden en een dode. In Duitsland werden dan weer verschillende personen gearresteerd die een islamitische aanslag wouden plegen op een Kerstmarkt. “Terrorisme lijkt wel een fait divers geworden in West-Europa”, stelt Depoortere vast. “De verklaring hoeft niet ver gezocht te worden. Jarenlange ongecontroleerde massa-immigratie en een lakse aanpak van islamitisch terrorisme hebben ervoor gezorgd dat de dreiging permanent aanhoudt.”

Het Vlaams Belang eist dat de regering de situatie ernstig neemt. “De Vivaldi-partijen hebben een geschiedenis van hoog van de toren blazen na een aanslag”, concludeert het Kamerlid. “Maar vervolgens gebeurt er helemaal niks. Onze politiediensten kampen trouwens nog steeds met een gebrek aan materiaal, ICT-problemen en bovenal een gebrek aan respect vanuit de regering. Enkel met het Vlaams Belang kunnen we van onze veiligheid opnieuw een vanzelfsprekendheid maken.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen