21.4 C
Brussel

‘Onderwijsexamen’: Janssens (VB) scoort bij bezorgde leerlingen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Minder administratie, meer orde en tucht, beter openbaar vervoer. Daarmee scoorde Chris Janssens (Vlaams Belang) hoog bij bezorgde leerlingen op het ‘onderwijsexamen’ van HBvL. “Leerkrachten zeggen dat ze bijna een derde van de tijd bezig zijn met administratie in plaats van met lesgeven.”

In het onderwijsexamen van Het Belang van Limburg ging Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens in debat over de bezorgdheden van leerlingen. Die stelden zijn duidelijke taal op prijs: de Vlaams Belanger scoorde hoog bij de studentenjury, zeker in vergelijking met andere politici.

“Leerkrachten zeggen dat ze bijna een derde van de tijd bezig zijn met administratie in plaats van met lesgeven”, begon Janssens over het lerarentekort. “Ze zijn soms meer zorgjuf dan leerkracht, maar ook meer politieman dan leerkracht, omdat er een gebrek is aan orde en tucht in de klas.”

Onderwijsexamen: discipline en beter openbaar vervoer

Volgens de fractievoorzitter moet er meer ingezet worden op discipline en respect. Ook straffen of schorsingen moeten uitgedeeld worden waar nodig. “Weliswaar niet omdat je één keer een propje door de klas gooit. Maar we moeten er wel ervoor zorgen dat leerkrachten weer graag les gaan geven.”

Janssens erkent ook dat veel leerlingen problemen hebben met het openbaar vervoer. “Ik stel helaas vast dat veel partijen die toch al lang in de Vlaamse Regering zitten, maar ook in de federale, onvoldoende hard op tafel kloppen.”

Het Vlaams Belang pleit daarom voor regionalisering van het spoorwegvervoer. “Zodat wij zonder Waalse bemoeizucht kunnen bepalen wat we in Vlaanderen met ons spoornetwerk doen.” En ook het busvervoer moeten aangepakt worden, besluit Janssens. “Wat ons betreft, moet dat hervormingsplan van De Lijn helemaal herbekeken worden.”

BRON:HBvL
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen