-0.7 C
Brussel

Janssens maakt kipkap van kritiek Demir op feestvierende Turken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Niet alleen in Turkije vieren veel Turken de herverkiezing van Recep Tayyip Erdoğan, ook in Vlaanderen zijn er tal van ‘feestvierders’, of eerder amokmakers. In Genk werd het onrustig, zo staat te lezen in Het Belang van Limburg. De Genkse Stalenstraat werd bijvoorbeeld omgedoopt tot een ‘driftzone’. Vlaams minister van Justitie en Energie Zuhal Demir (N-VA) sprak op Twitter haar ongenoegen uit over de situatie. Voor fractieleider voor het Vlaams Belang Chris Janssens is haar kritiek misplaatst.

De Genkse Stalenstraat zou omgevormd geweest zijn tot een ‘driftzone’. Daar liep het overwinningsfeest voor Recep Tayyip Erdoğan uit de hand. Voor- en tegenstanders geraakten met elkaar op de vuist, rookbommen werd gegooid en een stuk straat werd gebruikt om te ‘driften’. Aan een veel te hoge snelheid reden Turken langs de terrassen. Zij die op een terras zaten, besloten vervolgens het gebied te verlaten uit schrik.

Geen daden van N-VA maar enkel verbijsterde tweets volgens Chris Janssens

Op dat gebeuren komt nu commentaar van Vlaams minister van Justitie en Energie Zuhal Demir. Op Twitter reageert ze geschrokken. “Feestvreugde? Er valt weinig te vieren. Hoe lang blijven we nog pikken dat één bepaalde groep zich onaantastbaar voelt en meent dat de straten van hun zijn?”

Maar fractieleider voor het Vlaams Belang Chris Janssens vindt de reactie van Demir totaal misplaatst en wijst haar op het afgelopen N-VA-integratiebeleid. “20 jaar N-VA in de Vlaamse regering. 10 jaar N-VA-ministers van integratie. Intussen worden de Turkse moskeeën – de propagandahuizen van Erdogan – nog altijd erkend en gesubsidieerd via die Vlaamse regering. Wat deed N-VA al die tijd, behalve wat verbijsterd tweeten?”

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen