18.7 C
Brussel

Iraanse vader probeert eigen kinderen te ontvoeren

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dankzij oplettende politiemensen en beveiligingsmedewerkers is een in Nederland wonende Iraniër tegengehouden toen hij probeerde zijn drie kinderen te ontvoeren. De man werd apart genomen nadat ze de jongen en de twee meisjes hoorden huilen om hun moeder. Hij had een vervalste volmacht bij zich om met de kinderen naar Teheran te reizen, zo meldt Het Nieuwsblad.

De vrouw had reeds een vermoeden dat haar ex-man plannen had om haar kinderen te ontvoeren, dus lichtte ze de Nederlandse politie in. De Iraanse man ontkende echter, waardoor de politie weinig kon doen. Enkele dagen later haalde de man de kinderen op van school en reed hij rechtstreeks met hen naar de luchthaven van Keulen. Hij had vooraf tickets gekocht voor een enkele vlucht naar Teheran, Iran.

Bij de douane viel de vader op omdat zijn drie kinderen allemaal aan het huilen waren en duidelijk niet mee met hem wouden gaan. Ze riepen ook meermaals in een Midden-Oosterse taal om hun mama, aldus Het Nieuwsblad.

Documentvervalsing

De Iraniër was in het bezit van een valse volmacht met daarop de handtekening van de moeder van de kinderen. Die had het formulier getekend omdat ze dacht dat het een doktersafspraak voor een van haar kinderen was.

De vader wordt binnenkort aangeklaagd voor ontvoering van minderjarigen en het vervalsen van documenten. Volgens Het Nieuwsblad riskeert hij een jarenlange gevangenisstraf.

Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen