9.7 C
Brussel

Illegalen maken storthoop van parking naast Financietoren Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het parkeercomplex naast de Financietoren in Brussel werd een enorme puinhoop aangetroffen. Het terrein ligt bezaaid met afval en er werd een tentenkamp opgetrokken door illegalen. Dat is te zien op beelden op sociale media. “Het opengrenzenbeleid leidt rechtstreeks tot deze wantoestanden”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Het parkeercomplex naast de prominente Financietoren in Brussel, waar het ministerie van Financiën gehuisvest is, kampt al enige tijd met overlast en sluikstorting. De beelden die op sociale media al duizenden keren werden bekeken, laten weinig aan de verbeelding over. Er liggen kilo’s afval op de parking en illegale migranten trokken er tenten op.

De symboliek kan niet groter zijn“, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, verwijzend naar het nabijgelegen ministerie van Financiën en zowel de maatschappelijke als financiële kost die massamigratie met zich meebrengt. Niemand heeft hier ooit om gevraagd, benadrukt het Vlaams Belang, maar toch weigeren de regeringen van dit land de migratiekraan dicht te draaien. 

Parking naast Financietoren wordt storthoop

“Het opengrenzenbeleid leidt rechtstreeks tot deze wantoestanden”, stelt Van Grieken. Zijn partij benadrukt dat de Vlamingen minder migratie willen, maar er enkel meer krijgen. “Wie illegaal in het land is, moet uitgezet worden”, reageerde Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) eerder.

Dat illegale migranten nagenoeg vrij spel krijgen, vindt de Vlaams-nationalistische partij onaanvaardbaar. “De terugkeercijfers zijn vandaag historisch laag“, volgens Kamerfractieleider Barbara Pas op het migratiecongres van de partij. Om problemen als deze aan de Financietoren te voorkomen wil het Vlaams Belang onder andere de capaciteit van gesloten terugkeercentra drastisch opvoeren.

Ondanks de beweringen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v), waren de afgelopen drie jaren de slechtste inzake terugkeer van illegalen en afgewezen asielzoekers sinds voor 2010. Dat blijkt uit de ‘Immigratiebarometer’.

Lees ook:

‘Immigratiebarometer’ zet puntjes op de i na stoere uitlatingen Nicole de Moor

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen