13.5 C
Brussel

“Hard werken en elke euro omdraaien: dat moet anders”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens de derde dag van zijn ‘Doe ze luisteren‘-wandeltocht door Vlaanderen bracht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een bezoek aan een visser in Zeebrugge en een kinderboerderij in Lisseweghe. Afsluiten deed hij in brouwerij De Halve Maan in Brugge, zo valt te lezen in een mededeling. Centraal tijdens de derde dag stond de Vlaamse werklust. Ondanks hard werk, gaat het vele Vlamingen echter niet voor de wind. 

Een eerste stop van de dag was in Zeebrugge. Bij een visser mocht Van Grieken mee visnetten herstellen. De Vlaamse visserij krijgt met steeds meer regulering te maken. Door het zakken van de rendabiliteit, verliest de sector aan aantrekkelijkheid. “Terwijl onze vissers tot de Europese top behoren en blijven innoveren, wordt het steeds lastiger om te overleven”, stelt Van Grieken. “Het is tijd om onze visserijsector te verdedigen in plaats van voor EU-regelneverij en slooppremies te kiezen. Deze belangrijke sector moet opnieuw de waardering krijgen die het verdient en hun toekomst moet worden veiliggesteld.”

“Ook wie hard werkt, moet vaak nog elke euro omdraaien, en dat moet en kan anders.”

Onderweg kruiste de partijvoorzitter verscheidene ‘Red Onze Boeren’-borden. Eén stond bij een kinderboerderij in Lisseweghe, die een moeilijke periode achter de rug had door corona. “De uitbaatster moet door de kosten en belastingen er maar liefst twee jobs bijnemen”, aldus Van Grieken. “Jammer genoeg is dit geen alleenstaand geval. Ook wie hard werkt, moet vaak nog elke euro omdraaien, en dat moet en kan anders.”

Eens in Brugge werd Van Grieken vergezeld door een stadsgids, die samen met hem naar brouwerij De Halve Maan wandelde. In de brouwerij aangekomen, kreeg de Vlaams Belang-voorzitter een rondleiding door de eigenares van de brouwerij. “Traditie, familie, en typisch Vlaams ondernemerschap staan hier centraal”, vindt Van Grieken. “Deze brouwerij is een schoolvoorbeeld van hoe Vlaamse bedrijven met veel ambitie en vakmanschap producten afleveren die wereldwijd geliefd zijn.” Afsluiten deed hij met een kleine meeting, waar hij opriep tot aanwezigheid op de protestmeeting volgende maandag.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen