21.4 C
Brussel

Geert Wilders bij VB: “Na Nederland, is Vlaanderen aan de beurt”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op één dag voor de verkiezingen was PVV-kopman Geert Wilders te gast bij het Vlaams Belang. Samen met voorzitter Tom Van Grieken had hij een duidelijke boodschap voor de kiezer: met een overweldigende verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang komen ook de Vlamingen terug op de eerste plaats.

Op een campagne-evenement in Aalst kwam PVV-voorzitter Geert Wilders de kandidaten van het Vlaams Belang toespreken. De rechts-nationalistische toppoliticus won de recente Tweede Kamerverkiezingen in Nederland en vormde er hun meest rechtse regering ooit, met een streng migratiebeleid. Die kans heeft ook Vlaanderen, benadrukte hij.

“Geloof ze niet, die politici en journalisten die beweren dat een stem op het Vlaams Belang een verloren stem is”, zei Wilders. “Want onder druk wordt alles vloeibaar. Een stem op het Vlaams Belang is de enige stem die verandering in dit land mogelijk maakt.”

“Met een overweldigende verkiezingsoverwinning is Wilders erin geslaagd een regering te vormen en de Nederlanders weer op de eerste plaats te zetten”, zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Morgen kan hetzelfde in Vlaanderen gebeuren, als de kiezer het Vlaams Belang groot genoeg maakt.”

Wilders bij Vlaams Belang

“In Vlaanderen zien we hetzelfde als in Nederland”, benadrukte Van Grieken nog. “Voor de verkiezingen sloot elke partij de deur voor een samenwerking en deed de media er alles aan om een stem op PVV weg te zetten als een nutteloze stem. Nu levert diezelfde partij ministers en staatssecretarissen.”

“Eerst werden we genegeerd, dan uitgelachen en intussen nog steeds volop bestreden. De strijd om de ideeën hebben we echter gewonnen”, klonk het nog. “Elke stem telt nu. Als we morgen de grootste partij van Vlaanderen worden, maken we Vlaanderen weer van ons!”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen