13.5 C
Brussel

Wilders en PVV halen slag thuis: Nederland krijgt rechtse regering

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Nederland krijgt een rechtse regering. De PVV van Geert Wilders stapt in een kabinet met VVD, NSC en BBB. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken feliciteerde zijn Nederlandse evenknie meteen: “geweldig nieuws! Van harte proficiat. Na 9 juni, is Vlaanderen aan de beurt!”

Enkele maanden na de Nederlandse verkiezingen is de kogel door de kerk: onze noorderburen krijgen een rechtse regering. De rechts-nationalistische PVV van Geert Wilders won de Nederlandse verkiezingen voor de Tweede Kamer, en onderhandelde sindsdien met de liberale VVD, NSC en BBB.

“Ik wens Geert Wilders van harte te feliciteren”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. De twee voorzitters kennen elkaar al jaren en zijn politieke bondgenoten. “De Nederlanders hebben een duidelijk signaal gegeven, en krijgen nu eindelijk het rechtse beleid waar ze voor gekozen hebben”, vervolgt hij. “Na 9 juni, is Vlaanderen aan de beurt!”

Rechtse regering ook in Vlaanderen

“Met een sterk mandaat van de kiezer zullen de Nederlanders terug op de eerste plaats komen”, voegt Van Grieken toe. “Na een klinkende overwinning konden andere partijen er niet meer omheen, een regeringsdeelname was niet uit te sluiten.” De PVV werd dan ook veruit de grootste partij bij de Nederlandse verkiezingen.

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken ziet een gelijkaardig scenario voor Vlaanderen na 9 juni. “De kiezer heeft de PVV de grootste partij van Nederland gemaakt”, besluit de partijvoorzitter. “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt op 9 juni, dan zal het hier niet anders uitdraaien.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Van Grieken (@vangriekentom)

BRON:BELGA
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen