21.4 C
Brussel

Geen aanhoudingen voor moord op trucker met riooldeksel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er komen geen aanhoudingen voor moord op de trucker die om het leven kwam nadat ‘jongeren’ een riooldeksel in zijn cabine gooiden. Drie van de vijf vermoedelijke daders zijn in plaats daarvan aangehouden voor ‘belemmering van het verkeer’. Een minderjarige werd al vrijgelaten. Dat meldt HLN.

De 50-jarige vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil kwam om het leven nadat een groep ‘jongeren’ een riooldeksel van een brug in zijn cabine gooiden. De daders “hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter hoogte van de cabine zou vallen”, volgens het parket en de politie.

Het slachtoffer was op slag dood. Net naast hem zat zijn vrouw, die ooggetuige is van het gruwelijke tafereel. Zijn zoon, die ook vrachtwagenchauffeur is, reed achter zijn vader en kwam kort na het dodelijke incident ook aan.

Geen aanhouding voor moord

Nu blijkt dat geen van de verdachte daders aangehouden zullen worden voor moord. Dat laat het parket van Namen weten aan de pers. In plaats daarvan werden drie van hen opgepakt voor de belemmering van het verkeer. Twee anderen, die minderjarig zijn, werden overgedragen naar de jeugdrechter.

De drie meerderjarige daders verschijnen binnenkort voor de raadkamer, die beslist of ze al dan niet opgesloten blijven in voorhechtenis. Een van de minderjarige verdachten werd al vrijgelaten. De tweede zit in een gesloten centrum in Saint-Hubert.

Lees ook:

‘Jongeren’ doden vrachtwagenchauffeur met riooldeksel op E42

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen