13.6 C
Brussel

‘Jongeren’ doden vrachtwagenchauffeur met riooldeksel op E42

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur is overleden nadat onbekenden een riooldeksel van een brug in zijn cabine gooiden. Dat meldt HLN. De daders “hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter hoogte van de cabine zou vallen”, klinkt het. Ondertussen werden vijf ‘jongeren’ opgepakt.

Omstreeks 01:30 uur reed vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) op de E42 tussen Andenne en Héron, op de grens tussen Namen en Luik. De daders hadden er een loodzwaar riooldeksel met een koord aan een snelwegbrug vastgemaakt. Wanneer ze de vrachtwagen zagen naderen, gooiden ze het projectiel naar beneden, recht in de cabine van Tibil.

Ondertussen kon de politie vijf ‘jongeren’ oppakken, waaronder twee minderjarigen. “Ze hadden lachgas genuttigd”, vertelt het parket van Namen aan RTL Info. “Wie welke rol heeft gespeeld, moet het onderzoek uitwijzen.” De verdachten worden momenteel verhoord.

Vrachtwagenchauffeur overleden naast vrouw

Het slachtoffer was op slag dood. Net naast hem zat zijn vrouw, die ooggetuige is van het gruwelijke tafereel. Ze slaagde erin de vrachtwagen veilig tot stilstand te brengen. De zoon van het slachtoffer, die ook vrachtwagenchauffeur is, reed net achter zijn vader.

De familie Tibil reageert geschokt en noemt de daders moordenaars. “Er blijft hartzeer voor de rest van mijn leven”, klinkt het bij de broer van het slachtoffer op zijn sociale media. “Je laatste rit was fataal. Ik zal je nooit vergeten.”

Het parket van Namen is een onderzoek naar moord gestart. Men gaat ervan uit dat de daders doelbewust handelden, mede vanwege het vastbinden van het riooldeksel ter hoogte van de cabine. Ook vermoedt men dat er sprake is van meerdere daders.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen