18.7 C
Brussel

Frankrijk: Extreemlinks viert verkiezingen met slooptochten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Na de bekendmaking van de officiële resultaten van de Franse verkiezingen, trok extreemlinks opnieuw de stad in. Dat meldt Visegrád24. Parijs werd een slagveld. Zelfs na een overwinning is dit de manier waarop extreemlinks graag ‘feest viert’. Politieagenten werden aangevallen, eigendommen werden vernield, en het waterkanon moest worden ingezet.

De resultaten van de Franse verkiezingen zijn bekend. De partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella (Rassemblement National) kreeg 37 procent van de stemmen en wint 143 zetels. Het blok Nouveau Front populaire – een alliantie van linkse en extreemlinkse partijen – krijgt 182 zetels. President Emmanuel Macron wist met Ensemble 168 zetels te veroveren. Les Républicains, de centrumrechtse partij, haalde er 45.

Derde keer in korte tijd

Daarnaast maakten extreemlinkse demonstranten na Le Pens succes bij de EU-verkiezingen al een slagveld van Parijs. Even later, na de verkiezingsuitslag van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, gebeurde dit opnieuw.

Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) reageerde op X. “Maar ah, het waren maar feestvierders… Allicht zal er in alle talen gezwegen worden door de elites en mainstreammedia over deze vernielingen en aanvallen op de politie”, schreef ze.

Ook Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) deelde een filmpje en reageerde op X. “Zo viert links en extreem links een ‘overwinning’”, besloot hij.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen