14.3 C
Brussel

Flop Bouchez in ‘Special Forces’ volledig: liberaal geeft op

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Je bent dood gewicht voor de groep.” Dat was de conclusie na de tweede aflevering van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ over MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Het VTM-realityprogramma simuleert samen met BV’s de militaire training van onze militaire elite-eenheden en kon ook Bouchez strikken als deelnemer. Die sloeg echter al een mal en asociaal figuur in de eerste aflevering waar hij door de mand viel inzake de fysieke proeven en zijn groepsmaten in de steek liet. In de tweede aflevering geeft de liberaal op.

Het Special Forces-verhaal van Bouchez zit er op. Na de tweede aflevering kon de MR-voorzitter al terug naar de Wetstraat. De vraag is echter of hij een goeie indruk heeft gemaakt. Hij kon de fysieke proeven niet aan en liet de groep er voor opdraaien. Dit tot het midden van de tweede aflevering wanneer hij besloot om de eer aan zichzelf te laten.

Het flopoptreden is echter opmerkelijk, want Bouchez kondigde eerder met veel bravoure aan dat dat hij “moeiteloos” was geslaagd voor de proeven om reserve-officier in het Belgische leger te worden. “Ik had me fysiek beter moeten voorbereiden, maar mijn werk verhinderde dat”, zo zei Bouchez nadat hij opgaf via VTM en HLN. “Ik heb niet genoeg gesport en die prijs heb ik vandaag betaald.”

Politiek en amusement: moeten politici wel kunnen deelnemen aan entertainmentprogramma’s?

De vraag is nu of Bouchez met zijn deelname iets politiek gekocht heeft. “Als het zijn bedoeling was om sympathie te winnen bij de kiezer, dan denk ik niet dat zijn missie geslaagd is”, zei politicoloog Peter Van Aelst (UA) vorige week nog via VTM.

Voor Tom Van Grieken van het Vlaams Belang is het hele debacle nog een reden te meer om politici te verhinderen om te participeren in amusementsprogramma’s. Bovendien worden de deelnames niet gelijk verdeeld, luidt het. Van Grieken of zijn partijgenoten worden immers zelden uitgenodigd wegens politiek-discriminatoire redenen.

“Commerciële zenders doen met hun geld wat ze willen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken In De Standaard. “Maar voor de openbare omroep is het een probleem. Eric Goens (van het ‘Het Huis’) of de makers van De Ideale Wereld hebben al publiekelijk gezegd dat ze geen Vlaams Belang-politici in hun programma’s willen. Het belastinggeld van de Vlaams Belang-kiezer is welkom om hun programma’s te financieren, maar de Vlaams Belang-politici mogen niet meedoen.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen