14.3 C
Brussel

Bouchez blok aan been in VTM-serie ‘Special Forces’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

George-Louis Bouchez is de voorzitter van de Waalse partij MR. Maar naast dat schijnbaar druk leven heeft de Waalse politicus blijkbaar nog veel tijd over. Hij deed zo mee in de nieuwste VTM-realityserie ‘Special Forces: wie durft wint’, een tv-reeks waarin deelnemers militaire trainingsprogramma’s ondergaan. Maar of Bouchez de populariteit zal scoren die hij allicht had vermoed, valt te betwijfelen. In de eerste aflevering valt hij “al meteen door de mand” en laat hij groepsmaten in de steek, zo schrijft HLN.

Georges-Louis Bouchez draagt graag een macho-imago naar buiten. In interviews heeft hij het veelvuldig over zijn sportwagens en de vele vrouwen die hij frequent zou versieren. Dat zal ongetwijfeld ook een van de motivaties zijn geweest voor zijn deelname aan VTM-show ‘Special Forces’, niettegenstaande zijn vele politieke verantwoordelijkheden. Maar al na de eerste aflevering krijgt Bouchez op het internet de wind van voren. Dit omdat hij de groep niet helpt en eerder tegenwerkt. Het linkse tijdschrift Humo had het zelfs over “de afgang van Bouchez”.

“Ik geloof dat ik een goeie volhouding heb, een goeie weerstand tegen vermoeidheid en een goeie mentale gezondheid”. Bij de start van het programma was Bouchez nochtans zeer zelfzeker over zijn deelname.

Bouchez laat groepsgenoten stikken: “zo vergaat het wel meer van zijn coalitiepartners”

Bouchez kan evenwel reeds in de eerste aflevering het tempo van de loopproef niet aan, en ondanks aanmoedigingen van teammaten, blijft hij wandelen. Hierdoor krijgt de gehele groep straffen. HLN verzamelde enkele vernietigende commentaren vanop sociale media. “Ik zag hoe solidair hij was in zijn groep. 0,0000000!”. “Een schijnbaar verwaande fils à papa die op haast karikaturale wijze de mist in gaat.” Ook Humo was hard. “Al bij de eerste voettocht bungelde de voorzitter in de achterhoede van het peloton”, staat er in het DPG-tijdschrift. “Zijn volharding, of gebrek daaraan, leverde de rest al snel een collectieve straf op. Zo vergaat het wel meer van zijn coalitiepartners.”

Zelf laat Bouchez de kritiek niet aan zijn hart komen. “Weet u, het is zoals in het voetbal”, zei hij dinsdag aan VTM. “Soms vragen supporters na 20 minuten al het ontslag van de trainer, en op het einde van de match vinden ze de trainer fantastisch. Voor de rest zeg ik: er is altijd commentaar.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen