14.3 C
Brussel

Els Ampe (Open Vld) haalt uit naar eigen partij: “niet geloofwaardig”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Parlementslid Els Ampe (Open Vld) heeft in een video fel uitgehaald naar haar eigen partij. Volgens Ampe zijn de liberalen niet langer geloofwaardig. “VLD-partijbestuurslid bekent. VLD is compleet onbetrouwbaar”, reageert Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) op Twitter.

De malaise bij de Vlaamse liberalen is compleet, zo lijkt het. Na het uitblijven van een aantal cruciale hervormingen, kreeg Open Vld vrijdag een nieuwe klap te verwerken. In de nieuwste peiling van VTM en HLN blijkt namelijk dat de partij slechts 8,3% van de stemmen zou halen. Voorzitter Egbert Lachaert riep daarom het partijbestuur samen voor een crisisberaad. De partij kampt volgens sommigen met een geloofwaardigheidsprobleem.

Die vaststelling is ook Ampe (Open Vld) niet ontgaan. Zij haalt op Twitter hard uit naar – jawel – haar eigen partij. “Hoe geloofwaardig ben je als uw eigen minister van Begroting een gat slaat van 1 miljard in de Brusselse begroting?”, start ze haar betoog. “Hoe geloofwaardig ben je op gelijke kansen als heel uw partijtop vol zit met ‘zoontjes van’”, gaat Ampe verder. “En hoe zit het eigenlijk met dat ‘puur blauw’ verhaal van de voorzitter? Is dat ritueel verbrand of zo?”

De uitspraken zijn opmerkelijk omdat Ampe in het partijbestuur van Open Vld zetelt. Europarlementslid Tom Vandendriessche ziet de verklaringen van het Brusselse Open Vld-boegbeeld althans als een bekentenis. “VLD-partijbestuurslid bekent. VLD is compleet onbetrouwbaar”, besluit hij.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen