20.6 C
Brussel

Open Vld roept partijbestuur samen na slechtste peiling ooit

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de nieuwste peiling van VTM en HLN haalt Open Vld amper 8,3% van de stemmen. Voorzitter Egbert Lachaert roept het partijbestuur samen voor een crisisberaad, zo meldt De Standaard

Uit de meest recente peiling van VTM en HLN blijkt dat het Vlaamse Belang voor de zesde keer op rij de grootste partij is. De Vlaams-nationalistische partij haalt bijna een kwart van de stemmen binnen. De hoge score van het Vlaams Belang staat in schril contrast met de schamele 8,3% die de liberalen peilen. Open Vld wordt zo zelfs kleiner dan de PVDA. De uitslag kwam dan ook hard binnen bij voorzitter Egbert Lachaert, die het partijbestuur heeft samengeroepen om de resultaten te bespreken. 

Gekibbel

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) was zaterdagmorgen te gast in ‘De Ochtend’ en had het over “een heel slecht resultaat”, zo meldt de VRT. De uitslag is volgens Somers een gevolg van het gekibbel in de Vlaamse regering, onder meer over het stikstofakkoord. 

De Mechelaar zegt dat de liberalen altijd hun ‘verantwoordelijkheid’ genomen hebben en daar nu voor worden afgestraft. “Mensen vragen houvast en oplossingen voor hun problemen. Die moet je geven als regering, maar dat kan enkel als je hervormt.” Die noodzakelijke hervormingen lijken er maar niet te willen komen. De Vivaldi-coalitie slaagt er bijvoorbeeld maar niet in om de minimumrente te verhogen. 

Ledencongres

Daarnaast wil Open Vld haar standpunten aanscherpen en het liberalisme weer aantrekkelijk maken. De partij organiseerde daarom een ledencongres, waar het programma werd bijgevijld. Dat heeft blijkbaar geen indruk gemaakt op de kiezer, die de liberalen genadeloos afstraft.

https://twitter.com/WimVanOsselaer1/status/1667217687943041024?s=20

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen