21.4 C
Brussel

Ellen Samyn (Vlaams Belang) sloopt Vivaldi-pensioenbeleid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De EU heeft ons land nog een jaar gegeven om een grondige pensioenhervorming door te voeren. Tot nu toe is dat de Vivaldi-regering van premier Alexander De Croo, minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) en financiënminister Vincent Van Peteghem (cd&v) niet gelukt. Hierdoor dreigt België miljoenen aan relancegeld te verliezen. Op Twitter schiet Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) dan ook met scherp en wijst ze naar de verspilde tijd sinds de regeringsformatie in 2020.

Als tegen eind juni 2024 – binnen een jaar dus – geen pensioenhervorming is doorgevoerd, kan dat dit land meer dan 300 miljoen euro aan Europese relancemiddelen kosten. Dat staat te lezen in De Tijd. Eind juni 2024 is evenwel reeds ná de verkiezingen en de federale formatie zal dan amper gestart zijn. In de maanden ervoor is het dan weer campagnetijd, een bijzonder onwaarschijnlijke tijd voor een grote hervorming.

Dat is ook Kamerlid Ellen Samyn niet ontgaan, die brandhout maakt van het paars-groene pensioenbeleid van de Vivaldi-regering en wijst naar de verspilde drie jaren.

“Vivaldi kost alleen maar geld”

Het huidig pensioenplan van Karine Lalieux zou de Belgische boekhouding niet saneren maar net extra belasten. De kosten zouden oplopen met 0,3% van het BBP. En dat zou niet op de goedkeuring van de EU kunnen rekenen. De PS maakt echter geen aanstalten tot bewegen, ondanks druk van minister Van Peteghem die in de Kamer liet weten dat België “tot meer dan 300 miljoen euro zou missen” als er geen pensioenhervorming komt die de kosten drukt.

Op Twitter ziet Kamerlid Samyn enkel geknoei. “Men slaagt er na bijna 3 jaar nog steeds niet in om tot een deftige pensioenhervorming te komen”, luidt het. “Vivaldi kost geld & dankzij hen loopt de nu al ontspoorde begroting alleen maar op.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen