1.8 C
Brussel

Dit is de punker (26) die Conner Rousseau wou laten ‘matrakkeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Romazigeuners, vrouwen, maar ook een punker met overwicht moesten het ontgelden op die avond begin september toen Vooruit-kopman Conner Rousseau ruzie zocht met enkele agenten. Intussen is Rousseau opgestapt als partijvoorzitter, omdat diens exacte uitspraken van die avond zijn bovengekomen. Ook is in Het Nieuwsblad de punker in kwestie naar voren gekomen. Het gaat om Arne, een jongeman van 26 jaar met een geelgeverfde hanenkam.

Het was vrijdag 1 september, de eerste dag van de Vredesfeesten in Sint-Niklaas. Doorheen de hele stad vloeide het bier rijkelijk, net als bij Conner Rousseau en vrienden. Nadat de laatste stadspodia sluiten, vertrekken zij naar stamkroeg café ’t Hemelrijk. Rond 06:00 uur komen enkele agenten binnen. Zij worden al snel sarcastisch en verwijtend bejegend door een dronken Rousseau: “Zo veel politie. Ik voel me superveillig! Weekenddienst zeker?”

“Dat Rousseau zijn partij dat nu probeert te verkopen als een moedige beslissing , als een heldendaad bijna, daar ben ik niet over te spreken.”

Maar hier bleef het niet bij, uiteindelijk raakt Rousseau verwikkeld in een ganse discussie. Hij roept op tot geweld tegen Zigeuners, prijst een vriendin seksueel aan met de vermelding dat ze de agenten wel zou “afzuigen” en een willekeurige punker met overwicht moet volgens Rousseau ook gemept worden “met een matrak”, want “het is geen zicht”.

Tot vorige week wist Arne (26) niet dat Rousseau hem had vermeld met die gemene boodschap. “Ik zat die avond met wat vrienden op het terras”, aldus Arne in Het Nieuwsblad, die werkt als heftruckchauffeur. “Ik was de enige punker daar, en ja, ik ben wat zwaarlijvig. Hij kan het alleen maar over mij gehad hebben”.

En waarom? “Er was niet de minste aanleiding. Ik had hem nog nooit ontmoet, en we hebben die avond ook niet met elkaar gesproken.” Maar onder de indruk van het ontslag door Rousseau is Arne niet. “Maar dat zijn partij dat nu probeert te verkopen als een moedige beslissing, als een heldendaad bijna, daar ben ik niet over te spreken.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen