13.3 C
Brussel

Demir (N-VA) knijpt neus dicht voor Sintobin (VB): “belachelijke reactie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het is in het Vlaams Parlement tot een botsing gekomen tussen minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang). Demir kneep haar neus ostentatief dicht toen Sintobin het woord nam, zo meldt HLN. “Wat heb je aan een Vlaams minister die meer geëmotioneerd is over Turkije dan over de toekomst van onze Vlaamse landbouwers?”, reageert fractievoorzitter Chris Janssens op Twitter. 

In een debat over de mogelijke versoepeling van het stikstofakkoord begon minister Demir te schermen met haar afkomst. Demirs familie heeft immers roots in Oost-Turkije. Ze vertelde dan ook vol trots over de propere wateren in Turkije. “Ik wist wel dat u van Koerdische afstamming bent, u hoeft hier niet telkens uw levensverhaal te vertellen”, repliceerde Sintobin, die het graag over de inhoud wilde hebben. “Dat piekt hé!”, repliceerde Demir verschillende malen. “Bij jullie piekt dat!”

Wanneer Sintobin het debat op een inhoudelijke manier wil voortzetten en aangeeft dat hij als Vlaams-nationalist zorg draagt voor de natuur, knijpt Demir ostentatief haar neus dicht. Maar dan is Sintobin de spelletjes van Demir beu: “Maar allez, zeg, wat een belachelijke reacties allemaal”, zegt hij. Demir vaart daarop uit over hoe ze thuis als kind “die boekskes van het Vlaams Belang en Vlaams Blok” kreeg. “Daar stonden vliegtuigen in. Dat ging over mijn vader. Terug naar eigen land.”

Toekomst van Vlaamse landbouwers

Het stikstofdossier ligt Demir in ieder geval zwaar op haar maag, zeker nu bekend werd dat de Boerenbond naar de Raad van State trekt om eindelijk rechtszekerheid te bekomen voor de vele boeren die door de stikstofregels van de minister in onzekerheid leven. 

Vlaams fractieleider Chris Janssens (Vlaams Belang) vat het hele gebeuren kort en bondig samen op Twitter. “Wat heb je aan een Vlaams minister die meer geëmotioneerd is over Turkije dan over de toekomst van onze Vlaamse landbouwers?”

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen