14.3 C
Brussel

“De Wever haalt eigen geloofwaardigheid onderuit”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eerder deze maand reageerde Bart De Wever, voorzitter van de N-VA, op de vraag of hij een Vlaamse Regering zou kunnen vormen met het Vlaams Belang. “Het Vlaams Belang is een buitengewoon onaantrekkelijke partij die niet anders doet dan ons aanvallen en beledigen”, zo zei de N-VA-partijvoorzitter. Vlaams volksvertegenwoordiger Sam van Rooy (Vlaams Belang) haalt die redenering echter onderuit in een recente tweet: “Wij geven inhoudelijke kritiek, het is De Wever die ons beledigt.”

In Terzake reageerde De Wever eerder deze maand negatief op de vraag of hij een regering met het Vlaams Belang wilde vormen. Ironisch genoeg was zijn antwoord op diezelfde vraag afgelopen zondag dan weer anders. “Waarom niet?”, zei De Wever aan de krant De Zondag. Het Vlaams Belang moest wel eerst ‘zijn shit opkuisen’, want de partij zou ‘voortdurend anderen beledigen’.

Drie leugens in dertig seconden

Sam van Rooy fileerde op Twitter echter de redeneringen van De Wever. Die laatste beweert verder dat het Vlaams Belang een extreemlinks economisch programma zou hebben – wat ontkend wordt door politicologen.

“Het zogenaamde uiterst links sociaal-economisch programma, is in feite een centrumrechts”, aldus van Rooy, hiermee verwijzend naar onder meer het DNA van Vlaanderen van VRT-journalist Ivan De Vadder. Daarin staan alle partijen gepositioneerd op het politieke spectrum en het Vlaams Belang staat er op economisch vlak iets rechts van het centrum. 

Van Rooy sloot ook uit dat er beledigingen worden gegooid naar de N-VA. “Het Vlaams Belang beledigt niemand, wij geven inhoudelijke kritiek, het is De Wever die ons beledigt. Misschien klinken de volgende woorden bekend? ‘Paljas’, ‘Monster’ of ‘Politieke hooligans’.”

Lees ook: 

Van Grieken: “De Wever lijkt steeds meer op Vooruit”

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen