-0.7 C
Brussel

Van Grieken: “De Wever lijkt steeds meer op Vooruit”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met De Zondag heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd dat hij een coalitie met het Vlaams Belang boven een samenwerking met de extreemlinkse PVDA verkiest. Hij wil echter enkel met het Vlaams Belang besturen als die partij “haar shit opkuist.” Een reactie vanuit de Vlaams-nationalistische volkspartij liet niet lang op zich wachten. “Steeds meer N-VA’ers komen terug naar het Vlaams Belang, maar wij moeten ‘onze shit’ opkuisen? Beetje raar. Niet?”, reageerde voorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op Twitter. 

De Wever heeft naar eigen zeggen schrik van het communisme. Hij wil absoluut voorkomen dat de PVDA aan de macht kan komen in Vlaanderen. In de nieuwste peiling behaalt de extreemlinkse partij echter meer stemmen dan de liberalen van Open Vld. “Ik vind dat zelfs verschrikkelijk in één van de meest welvarende regio’s van de wereld”, klinkt het. De Wever ziet het dan ook niet zitten om samen met hen een regering te vormen. “Als zij ooit mee besturen, dan zet ik mijn valiezen klaar in de gang”, aldus de N-VA-voorzitter.

“U lijkt steeds vaker op Vooruit. Zowel qua inhoud als qua vorm”

Indien De Wever de communisten uit een toekomstige regering wil houden, dringt een samenwerking met het Vlaams Belang zich op. “Als het Vlaams Belang zijn ‘shit’ opkuist, waarom niet?” De Wever stelt echter een aantal voorwaarden. De Antwerpse burgervader vindt dat het Vlaams Belang extremisten duldt die anderen voortdurend zouden beledigen. “De dag dat zij een geloofwaardig traject opzetten om daarmee te stoppen, kunnen ze wat mij betreft mee besturen”, zo zegt hij aan de krant. 

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalde op Twitter verschroeiend uit naar De Wever. De N-VA is immers een partij die niet langer in de overwinningsmodus zit. Beste Bart, Hou toch op met die linkse leugens te herhalen”, schrijft hij. “Steeds meer N-VA’ers komen terug naar het Vlaams Belang, maar wij moeten ‘onze shit’ opkuisen? Beetje raar. Niet? U lijkt steeds vaker op Vooruit. Zowel qua inhoud als qua ‘vorm’…”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen