21.4 C
Brussel

“Conner, de lijstsluwer”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Conner Rousseau voert naar eigen zeggen een ‘low profile’-campagne, als bescheiden lijstduwer voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen. Melissa Depraetere zou de onbetwiste kopvrouw zijn. Maar publicist Bart De Meulenaer betwist dat in zijn nieuwste column genaamd ‘Mediacircus’.

Een tijdje geleden schreef ik reeds dat Conner een mediaproduct is, en op dit eigenste moment doet de media er alles aan om dat ook te bewijzen.

Immers, waar Conner een paar maanden geleden nog zei dat het te veel over hem ging en dat hij zich terugtrok om te bezinnen, konden we een paar maanden minder lang geleden alweer lezen dat Conner een ‘low profile’-campagne ging voeren. Dat hij de partij geen schade meer wilde berokkenen en dat hij lijstduwer werd.

Ondertussen stond Conner al te strippen op zijn TikTok-account. Datzelfde TikTok waarvan Conner vond dat het Chinese spionage was en datzelfde TikTok waar hij zich vroeger King Connah waande. Conner en ‘low profile’… dat gaat niet. Dat is zoals Tinne en percenten.

Low

Nu goed, dan zou je denken dat ze bij de media een beetje rekening houden met de (althans uitgesproken) wens van Conner om het ‘low profile’ te houden. Een positie als lijstduwer geeft daar geregeld ook wat kans voor. Lijstduwer rijmt op luwer. Maar ook op sluwer. En dat blijkt. Want Conner is ondertussen tot kopstuk gebombardeerd door zijn deelname bij Eric Goens aan het Conclaaf (VTM).

Melissa kan het laminaat niet aanslepen dat ze nog te leggen heeft.

Maar wat er natuurlijk vreemd is, is dat een linkse partij – hoewel de gazetten Vooruit rechts vinden – er wel in slaagt dagelijks met de vinger te wijzen naar alle partijen die te veel mannen afvaardigen naar hun gedacht, maar ondertussen toch maar fijntjes de man Conner voor de camera zetten in plaats van de vrouw, Melissa. Mij niet gelaten, je zet voor de camera wie je wil. Maar plooi die wijsvinger op.

Profile

Het lijkt wel alsof het toch weer allemaal over Conner gaat. Niet vreemd natuurlijk, na de wijd bezongen bromance tussen Bart De Wever (N-VA) en Conner en de bevreemdende striptease op zijn TikTok-pagina. Ik had bijna geschreven ‘TokTok-pagina’.

Nu doet Conner natuurlijk wat hij wil. Maar hij wil het in elk geval niet ‘low profile’ houden, wat hij daar ook over beweert. Zo lijkt hij zich niet eens te beperken tot kieskring Oost-Vlaanderen, want hij liep zelfs al tot in Tienen aardbeien te proeven. En zo zit hij dus ook in het Conclaaf. Zelfs zijn nieuwe campagnezet ‘Conner komt naar u luisteren’ is weinig low profile. Daarnaast schreef Het Belang van Limburg reeds over ‘een dag met Conner op campagne’. Dat zijn twee kieskringen verder.

Als je Conner intikt op Google, komen er vloten artikels over Rousseau op je af. Tik je Melissa in krijg je naast de Facebookpagina van Depraetere ook schoenen aangeboden.

Het zegt niet alles, maar toch veel.
Het zegt vooral dat het toch weer over Conner gaat.

Hij is lijstsluwer. Met de hulp van de media.

Bart De Meulenaer
Bart De Meulenaer
Bart De Meulenaer (1971°, Roeselare) is ondernemer en gemeenteraadslid voor de N-VA in Roeselare. Hij stond mee aan de wieg van 'De Vijfde Macht', een burgercollectief dat pleit voor betere journalistiek door factueler en diepgaander te berichten.

Gerelateerd

Meest gelezen