11.5 C
Brussel

Claes (Vlaams Belang) brandt verbod op verbrandingsmotoren af

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Bart Claes, Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang, heeft net voor de aanvang van de plenaire zitting zich fel uitgesproken tegen het 2029-verbod van mobliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) op diesel- en benzinemotoren. Volgens Claes is dat verbod onzinnig gezien de momenteel gebrekkige infrastructuur en bovendien asociaal ten aanzien van de gewone Vlaming. “Dit gaat voor meer mobiliteitsarmoede zorgen.”

De Europese Unie plant een verkoopverbod op verbrandingsmotoren in 2035 en Peeters wil zelfs al één in 2029.

Eerder deze week heeft het Vlaams Belang gevraagd dat de Europese Commissie en de Vlaamse regering hun plannen opbergen om de verkoop van wagens met verbrandingsmotor te verbieden. Een tekort aan grondstoffen zal ervoor zorgen dat de Europese autobouwers de duimen zullen moeten leggen tegen Chinese, luidde het bij het Vlaams Belang.

Te duur en “niet iedereen kan die wagens zomaar in het stopcontact stoppen”

Voor de camera van V-NIEUWS heeft Claes nog enkele extra sociale elementen bovengehaald. “Eerst en vooral: die wagens zijn veel te duur”, klonk het. “De Vlamingen – het merendeel van de Vlamingen – kunnen die niet betalen. En als ze ‘m al kunnen betalen, kunnen ze ‘m niet opladen. Niet iedereen kan die wagens zomaar in het stopcontact stoppen.”

Daardoor ziet de Claes in de toekomst “meer mobiliteitsarmoede, die zal leiden tot minder Vlamingen die gebruik kunnen maken van de wagen.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen