8.3 C
Brussel

Chris Janssens: “Het Zuhal-effect levert winst op voor Vlaams Belang”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisteren bracht Het Belang van Limburg haar jaarlijkse peiling. Hieruit bleek dat het Vlaams Belang, mochten het nu verkiezingen zijn, aan de haal gaat met meer dan een kwart van alle stemmen. “Ik ben blij met ons standvastig resultaat in deze peiling”, zegt fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) in Het Belang van Limburg. “Een kwart van de stemmen halen, dat zou het beste resultaat ooit zijn. Daar wil ik meteen voor tekenen.”

In navolging van de peiling, bracht de Limburgse krant vandaag de resultaten van de populariteitsbevraging. Hieruit blijkt dat Janssens de negende meest gekende politicus is voor de Limburgers. Hijzelf ziet hier echter geen graten in, en heeft er een logische verklaring voor. “Ik zie dit vooral als een bekendheidspoll. En dat hangt samen met de toegang tot de nationale televisie. Daar komt Vlaams Belang nog altijd minder aan bod. Bovendien: wat heb je eraan om bovenaan te staan in deze lijstjes als je partij historisch lage scores laat optekenen, zoals cd&v en Open Vld?”, reageert Janssens.

N-VA moet kiezen volgens Janssens: Vivaldi en wegzakken of Vlaams Belang en verandering

Voor Janssens is het duidelijk: Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) wordt afgerekend op haar beleid. “De peiling van HBvL geeft forse winst aan Vlaams Belang en verlies voor N-VA. Limburgers willen duidelijk een einde aan de groene regelneverij en het boeren pesten van Zuhal Demir en de Vlaamse regering”, klinkt het op Twitter.

Verder is hij niet opgezet met het magere resultaat van de N-VA, en hoopt hij op de noodzakelijke koerswijziging voor de partij. Zijn uitgestoken hand naar Demir blijft. “Ook bij N-VA zie je dat het Zuhal-effect winst oplevert voor het Vlaams Belang”, besluit de fractieleider. “Toch blijf ik Demir de hand reiken. N-VA moet de keuze maken: wil ze echte verandering of blijft ze rommelen in de marge met de Vivaldi-partijen? Kiest de partij voor dat laatste, dan zal ze nog verder afkalven.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen