1.1 C
Brussel

Barbara Pas nodigt Nicole De Moor uit op migratiecongres zondag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) pleit voor een strenger immigratiebeleid. Ze stelt dat dat zelfs kan binnen de EU-regels die heel wat beperkingen aan lidstaten opleggen. Het Vlaams Belang organiseert er een congres over, nu zondag in het ICC Gent rond 14:00 uur. Pas wil daarbij ook bevoegd staatssecretaris Nicole De Moor (cd&v) uitnodigen om wat lessen te geven. “Voor haar maak ik graag nog een plaatsje vrij.”

“Ons congres zondag is het derde visiecongres van onze over belangrijke migratiethema”, zo liet Pas weten voor de camera van V-NIEUWS. “We willen de mensen duidelijk maken dat niet alleen Europees een kentering moet komen. Men ziet bij de beleidspartijen alle heil bij het EU-migratiepact, maar dat gaat totaal de verkeerde richting uit.”

Er is marge voor een strenger immigratiebeleid, aldus Pas

“Zelfs binnen de Europese regelgeving, is er nog heel veel marge om nu al in dit land maatregelen te treffen om dat migratiebeleid te verstrakken”, ging Pas verder. “Maatregelen die onze staatsecretaris voor Migratie [Nicole De Moor van cd&v, red.] niet kent of alleszins niet wil nemen. Ik nodig haar heel graag uit op ons congres aanstaande zondag. […] Voor haar maak ik graag nog een plaatsje vrij.”

Eerder in 2022 lanceerde het Vlaams Belang een brochure en plan in de Zweedse kleuren met tal van maatregelen die geïnspireerd waren door de Zweedse plannen van de rechtse regering aldaar. Die willen evenzeer binnen het EU-kader een strenger migratiebeleid doorvoeren.

Het congres zondag van het Vlaams Belang is niet toevallig getimed, maar vindt te midden van een lopende en stevige asielcrisis plaats. Elke maand komen duizenden asielzoekers aankloppen waar geen opvang of plaats voor is, maar van een terugkeerbeleid is amper sprake.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen