19 C
Brussel

Arbeidseconoom veegt vloer aan met Bart De Wever

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Nadat N-VA-voorman Bart De Wever zaterdag aangaf premier te willen worden in een zakenkabinet, is er veel commentaar op sociale media ontstaan. Daaronder ook arbeidseconoom aan UGent Stijn Baert op X. “Gelooft men dat de PS plots wel serieuze hervormingen zal toestaan“, aldus Baert.

N-VA-voorman Bart De Wever heeft gezegd dat hij, indien de N-VA de grootste wordt, premier wil worden van een zakenkabinet. De N-VA staat momenteel tweede in de peiling met 22% van de stemmen. Het Vlaams Belang is ze nog voor met 25,1%.

Na de aankondiging van De Wever, reageert arbeidseconoom Stijn Baert op X: “Een snel zakenkabinet in afwachting van staatshervorming, zoals N-VA voorstelt, kan enkel de doorslag zijn van de huidige federale regering. Of gelooft men dat de PS plots wel serieuze hervormingen zal toestaan en om begroting zal geven uit dankbaarheid voor toegezegde staatshervorming?”

Hij verwijst hier naar vorig jaar juni, toen PS-voorman Paul Magnette benadrukte dat hij nooit akkoord was gegaan met het confederalisme van de N-VA, wat Bart De Wever ook beweerde. “Wij hadden een document opgesteld met alle thema’s waarover we zouden discussiëren. We trokken een gele lijn door de thema’s waarover we geen akkoord hadden. Ik kan u verzekeren: het document zag meer geel dan wit”, zei Magnette toen.

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen